Remedii naturiste / Problemele tale »

De la ce apare astenia de primăvară și cum o combatem

Autor: A.C. | 05 March, 16:40 | 0 comentarii

Primavara este anotimpul cel mai așteptat de foarte mulți dintre noi din nenumarate motive. Chiar și așa,  primavara aduce cu ea o serie de probleme cum ar fi astenia specifică, alergiile, conștientizarea kilogramelor în plus dar și  lupta împotriva celulitei.


Astenia de primăvară  este o afecțiune de sezon care  se manifestă printr-o stare permanentă de oboseală, slăbiciune fizica și ușoară depresie.

Poate fi provocată și de faptul  ca acum  rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie să primească  mai multe elemente  nutritive care să ofere corpului  energie.

„Apar decompresări ale bolilor cronice existente pentru o persoană care beneficiază de boli cronice şi în al doilea rând, favorizează apariţia unor infecţii respiratorii, tocmai datorită acestor modificări bruşte. Cefaleea, chiar lipsa poftei de mâncare sau anumite manifestări în sfera psihiatrică, este recunoscută acea apatie de primăvară”, spune Gindrovel Dumitra, medic de familie, conform Digi24.

Ceaiuri care alungă astenia de primăvară

Ceaiul de urzică

O cură cu ceai va avea efecte benefice vizibile asupra întregului organism. Printre ceaiurile care luptă cu succes împotriva asteniei de primăvară se află ceaiul de urzică. Acesta conține nenumărate vitamine și minerale, chiar daca are un gust nu tocmai plăcut.

Ceaiul de soc se recomandă persoa­nelor care doresc să slăbească  sau pentru cele care  vor să-și mențină silueta.

După perioada de iarnă unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizică a fost cu mult redusă este momentul să ajutăm organismul să se detoxifice. Acum este momentul în care trebuie să ne aprovizionăm cu vitamine și minerale naturale.

Ceaiul de pelin

Alături de ceaiul verde sau de mușețel, ceaiul de pelin este ideal pentru a curăța organismul și pentru a-l pregăti pentru vară.

Ceaiul de dafin

Trebuie menționat  faptul că ceaiul de frunze de dafin este benefic în tratarea gripei cât și a laringitei, iar ceaiul de fenicul este indicat în astmul bronșic, stările depresive, faringită, amigdalită dar și bronșită.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »