Actualitate »

De la 1 iunie vom avea reţetă electronică

Autor: Claudia Georgevici | 22 March, 12:50 | 0 comentarii

Prescripţia electronică şi cardul de sănătate, ce va fi emis din luna august a acestui an, fac parte dintr-un proiect de informatizare a sistemului de sănătate.

Anunţul a fost făcut de preşedintele CNAS, Lucian Duţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin introducerea prescripţiei electronice se vor putea preveni fraudele din sistem, precum şi erorile de prescripţie, a subliniat Lucian Duţă.

Începând din luna august se va începe şi distribuţia cardurilor de sănătate, acesta fiind un document de identificare a pacientului atunci când merge la medic.

De asemenea, noul model de prescripţie va asigura acurateţea informaţiei alerte la contraindicaţii şi predictibilitatea consumului de medicamente şi management performant.

Practic, medicul de familie va scrie prescripţia pe calculator, apoi o va printa. Reţeta va avea un cod de bare, pe baza căruia va putea fi verificată.

Pentru implementarea prescripţiei electronice şi dosarul electronic au fost obţinute fonduri europene nerambursabile în valoare de 40 milioane de euro.

Baza pentru aceste elemente noi – prescripţia electronică şi dosarul electronic (ce urmează a fi gata anul viitor) – este Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »