Stil de viata&dieta / Nutritie »

De ce trebuie să consumi sfeclă roșie în fiecare zi și cum trebuie să o prepari că să fie sănătoasă

Autor: A.C. | 08 November, 22:35 | 0 comentarii

Sfecla conține betalaina și fitonutrienti cu proprietăți puternice anti-îmbătrânire, anti-inflamatorii și de prevenire a cancerului.


Sfecla roșie îți detoxifiaza organismul în mod eficient și ajută la îndepărtarea toxinelor dăunătoare.

Amintește-ți doar că nu trebuie să gătești sfeclă pentru prea mult timp pentru că ar putea să-și piardă din proprietăți. Dacă fierbi sfeclă sau o gătești la abur, este recomandat să o consumi timp de 15-20 de minute.

Dacă o prepari la cuptor, nu o găti mai mult de 45 de minute.

Prietenoasă cu silueta ta

Sfecla este o legumă rădăcinoasă cu o mulțime de proprietăți benefice întregului organism. Grație vitaminelor și a mineralelor pe care le conține, este recomandată în curele de detoxificare, ajutându-te să te menții în formă.

Deoarece conține puține calorii, se recomandă celor care își dorească să slăbească. O poți consuma ca atare, sub formă de salată sau sub formă de suc.

Bogată în antioxidanți

Pentru a avea o dietă echilibrată, nutriționiștii recomandă consumul de fructe și de legume în culori diferite, pentru a putea beneficia astfel de toate vitaminele de care organismul are nevoie. Cu cât culoarea este mai puternică, cu atât mai mulți antioxidanți conține.

Efectele antiinflamatoare ale sfeclei ajută la reducerea riscului apariției afecțiunilor inimii, la reducerea stresului oxidativ și la tratarea anemiei, datorită fierului, a magneziului și a vitaminei b 6 conținute.

De ajutor în perioadele solicitante

Sfecla este folosită atât de sportivii de performanță, cât și de persoanele care au un stil de viață solicitant, deoarece joacă un rol important în refacerea organismului.

Aceasta are capacitatea de a stimula oxigenarea sângelului, de aceea este recomandată persoanelor care fac efort intens.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »