Familia ta / Discutii intre mamici »

De ce trebuie culcaţi copiii la aceeaşi oră

Autor: Andreea Tudorică | 12 November, 15:40 | 3 comentarii

Copiii care nu au un program fix de somn sunt predispuşi la probleme comportamentale, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Colegiul Londonez.


Programul neregulat de somn poate influenţa ritmul biologic al fiecărui copil, ceea ce conduce la lipsa somnului, care poate afecta, pe termen lung, dezvoltarea creierului şi felul în care copilul îşi poate controla anumite comportamente.

Pentru ca programul de somn să fie unul echilibrat, specialiştii recomandă evitarea televizorul sau a altor dispozitive electronice înainte de culcare. În schimb, ei susţin că activităţile liniştiroare, cum sunt poveştile, ar fi cel mai potrivite pentru un somn odihnitor.

Echipa de cercetători a analizat date referitoare la 10.000 de copii, la programul de somn al acestora şi la felul în care le este afectat comportamentul. În cadrul studiului nu au fost incluşi copiii care sufereau de tulburări de atenţie sau autism.

Copiii care nu aveau un program fix de somn au avut rezultate mai proaste la testele care le estimau problemele comportamentale. Ei erau nefericiţi, intrau des în conflicte cu alţi copii şi erau nepoliticoşi.

De exemplu, la vârsta de şapte ani, cei care nu aveau un program regulat de somn au înregistrat, în medie, 8,5 puncte, comparativ cu media de 6,3–6,9 înregistrată de copiii care aveau un program de somn odihnitor ce presupunea culcatul înainte de ora 21.

Mai multe puncte însemnau, mai multe probleme de comportament. În urma recomandărilor primite de la specialişti, copiilor cu probleme li s-a schimbat comportamentul  în momentul în care li s-a transformat programul de somn dintr-unul neregulat într-unul fix.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 25 May 2015, 15:08
Oferta de nerefuzat de lucru! Aveti in fata un fenomen tot mai intalnit! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ami | 12 November 2015, 23:51
Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala! Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Rodica | 13 November 2015, 18:21
Cum poti face bani! Oferim tuturor, in premiera absoluta, un exceptional curs care va invata cum poti face bani! Cursul este absolut GRATUIT si va invata simplu si rapid cum poti face bani! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, cunostinte minime de lucru cu documente word si pdf. Cereti acum detalii la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »