Stil de viata&dieta / Fitness »

De ce ți se lasă sânii? Renunță la aceste obiceiuri nocive

Autor: A.C. | 28 November, 08:40 | 0 comentarii

Sânii tăi încep să se lase odată cu înaintarea în vârstă. Există însă și câțiva factori care accelerează acest proces.


Iată tot ce trebuie să știi.

Dietele drastice - Dacă slăbești foarte mult, elasticitatea sânilor tăi se va pierde și nu o vei mai putea recupera.

Fumatul - Deteriorează pielea, inclusiv pielea din jurul sânilor.

Alergatul și sportul intens fără bustieră - Activitățile intense fac că sânii tăi se se miște foarte mult, în toate direcțiile.

Exerciții pentru sâni fermi

Flotările întăresc mușchii pectorali

Acest exercițiu rămâne unul de bază pentru a te putea bucura de o formă frumoasă și fermă a mușchilor pectorali.

Pentru început, alege să faci flotările ținând genunchii pe sol, picioarele încrucișate și mâinile cât mai îndepărtate de corp.

Secretul executării corecte stă în poziția coatelor care trebuie să se îndoaie în exterior pe măsură ce lași corpul spre sol și spatele trebuie să fie în permanență drept. Începe cu 3 seturi a câte 15 flotări. E nevoie să nu faci pauză mai mult de 10 secunde.

Poziția Arcului

Cunoscută și sub numele de dhanurasana, te ajută să îți lucrezi mușchii de la nivelul umerilor, a pieptului și întinde foarte bine tot corpul.

Pentru acest exercițiu, este necesar să te întinzi pe burtă. Îndoaie genunchii astfel încât să poți să apuci gleznele cu mâinile, formând în felul acesta un arc. Înecarcă să duci către tavan simultan și picioarele și mâinile, ține capul ridicat. În felul acesta pieptul se va duce spre înainte și toată musculatura se va întinde precum la streching.

Încearcă să menții această poziție timp de 30 de secunde, respirând și expirând lent pe nas. Repetă această postură de 5 ori după care poți să apelezi la binemeritata pauză de 10 secunde.

Lucrul cu ganterele

Ganterele se dovedesc destul de utile atunci când vrei să lucrezi zona pectorală. Totodată vei lucra și mușchii umărului, ai gâtului și îmăplicit spatele.

Din poziția stând drept, flexează genunchii și apleacă trunchiul în față. Inspiră și ridică mâinile în lateral ținând coatele puțin flexate și antebrațele paralele cu solul. Expiră lent pe revenirea brațelor.

Începe cu două seturi de 10 exerciții pentru care să faci 12 repetări.

Nu uita să te hidratezi corespunzător și nu exagera din prima cu numărul de repetări chiar dacă tu crezi că mai poți. Alege să crești treptat de la zi la zi.

Poziția Triunghiului

Prin acest exercițiu îți vei lucra musculatura picioarelor, a pieptului și vei contribui la buna stimulare a funcționării organelor abdominale.

Astfel din poziția stând în picioare, depărtează picioarele mai mult decât nivelul umerilor, orientează piciorul stâng la 90 de grade în față și du pieptul la 45 de grade în interior. Având ambii genunchi încordați, coboară brațul stâng către glezna piciorului drept, în timp ce întinzi către tavan celălalt braț. Privirea trebuie să urmărească brațul din aer și să menții poziția 30 de secunde, apoi să schimbi brațul.

Plank-ul lucrează tot corpul

Un exercițiu ideal pentru a-ți începe ziua. Așază-te în poziția clasică de flotare cu picioarele în dreptul liniei șoldurilor, îndoaie brațele, pentru ca sprijinul tău să fie pe antebrațe, și împreunează palmele.

Menține trunchiul și posteriorul în linie dreaptă fără să atingi solul, ținând în permanență abdomenul și fesierii încordați.

Această pozoție trebuie să o menții cât de mult poți, încearcă să stai cel puțin un minut în prima zi, apoi poți să crești atât timpul de efectuare cât și gradul de dificultate. Dacă vei efectua acest exercițiu zilnic, îți vei spori rezistența, musculatura și postura. După câteva zile, poți din această poziție să ridici căte o mână sau un picior pentru a face exercițiul mai solicitant.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »