Stil de viata&dieta / Diete »

De ce să nu mai consumi orez brun. Nu știai că îți poate face atât de rău

Autor: A.C. | 07 November, 16:45 | 0 comentarii

Orezul este un aliment sănătos, plin de nutrienți și minerale. Cu siguranță ți s-a spus însă că orezul brun este mai sănătos decât cel alb.


Cu toate acestea, trebuie să știi că orezul brun este la fel ca cel alb, doar că nu este procesat complet.

Încă are coajă. Conține minerale, însă ar putea conține și arsenic non-organic, care provine de pe câmpurile pe care a fost cultivat. Orezul brun conține cu până la 80% mai mult arsenic decât cel alb pentru că acesta se găsește în coajă.

Chiar și așa, persoanele care consumă cel puţin două porţii de orez brun pe săptămână prezintă un risc cu 11% mai scăzut de a face diabet comparativ cu cei care mănâncă mai puţin de o porţie pe lună. Pe de altă parte, orezul alb favorizează apariţia acestei boli, din cauza indicelui glicemic crescut.

Aceasta este concluzia cercetătorilor britanici, care spun că dacă înlocuim orezul alb cu cel brun, precum şi cu pâine şi cu paste integrale, riscul de diabet ar putea fi redus cu mai mult de o treime. Aceste alimente sunt bogate în fibre şi eliberează mai lent energia, stimulând activitatea pancreasului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »