Actualitate »

De ce să foloseşti creme cu protecţie solară şi primăvara

Autor: Georgiana Rache | 25 April, 15:25 | 0 comentarii

În condițiile în care temeperaturile devin din ce în ce mai ridicate, iar razele soaelui mai puternice, pielea are de suferit. De aceea este recomadată folosirea cremelor de protecţie solară încă din luna aprilie.


„La ieșirea din sezonul rece, pielea este palidă și mai vulnerabilă la lumină. Cei alergici pot dezvolta în acest sezon urticarie solară care apoi diminuează pe măsură ce expunerea se repetă. Sunt unele afecțiuni ale pielii care se pot agrava la lumină. Reacția de bronzare este de fapt o apărare a pielii agresată de UV”, afirmă dermatologul Mihaela Leventer.

Puține persoane își protejează pielea și primăvara

Potrivit medicului Mihaela Leventer, românii nu au o obișnuință a fotoprotecției nici mecanice, nici cu ajutorul cosmeticelor. De obicei, își pun problema unei fotoprotecții doar atunci când pleacă în concediu la mare sau dacă au avut în antecedente momente neplăcute legate de expunerea la radiația luminoasă.

Începând din aprilie pielea trebuie să fie îngrijită și cu produse de fotoprotecție, recomandă specialiștii. În general, românii nu consideră soarele de primăvara periculos.

Însă această convingere nu este lipsită de riscuri. Mărturie stă și numărul tot mai mare de pacienți care ajung la medic cu probleme de piele cauzate de soarele din ce în ce mai agresiv.
 
„Apar pete cafenii numite pistrui dacă sunt de dimensiuni mici sau lentigine dacă au un diametrul peste 10 mm. Unele persoane fac chiar pete compacte maronii. Vasele de sânge se dilata și pe față, vorbim de cuperoză. Ridarea accentuată este iar foarte vizibilă pe tenul celor care au stat mult la soare în timpul vieții. În plus, pot apărea leziuni precanceroase numite keratoze actinice sau solare sub forma unor pete roz aspre și chiar cancere de piele din aceste leziuni sau direct pe zone fotoexpuse”, avertizează medicul.

În aceste conditii, dermatologii recomandă o evaluare a pielii înaintea sezonului estival pentru a depista eventuale leziuni sau alunițe care trebuie îndepărtate sau doar protejate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »