Viata sexuala / Sex&dragoste »

De ce să eviți contactele sexuale o lună după naștere

Autor: Daniela Purcaru | 09 May, 17:40 | 1 comentariu

Recuperarea după o naștere poate dura o vreme și este nevoie de odihnă și relaxare, ceea ce prea puține mame își pot permite să aibă.


Este posibil să sângerezi foarte mult

După naștere, sângerarea este normală, întrucât zonele de care placenta era prinsă de uter sunt în plin proces de refacere. Această sângerare poartă denumirea de eliminare de lohii. Medicii recomandă să aștepți ca această perioadă să treacă, iar sângerarea să înceteze.

Crește riscul de ruptură a cusăturilor

O ruptură vaginală se poate petrece în mod natural în timpul nașterii naturale, cu toate că medicul poate decide o incizie numită epiziotomie. Această procedură este necesară atunci când nașterea se petrece brusc sau când musculatura vaginală nu are vreme ori nu se poate întinde atât cât este nevoie. În oricare dintre aceste situații, corpul are nevoie de timp pentru a se vindeca.

Sporește posibilitatea apariției unei infecții

Acesta este un risc care apare inclusiv în cazul nașterii prin cezariană, deoarece, indiferent de tipul de naștere, cervixul se dilată, ceea ce permite bacteriilor să treacă foarte ușor spre vagin, către uter în care pot provoca o infecție. Din același motiv, este indicat să eviți folosirea tampoanelor interne, spălăturile, dușurile vaginale.

Citește și: Alimentația de după naștere. Ce trebuie să mănânce proaspăta mămică

Cât trebuie să aștepți pentru a avea contacte sexuale sigure?

Medicii recomandă o perioadă de refacere după naștere de 6 săptămâni, dar ginecologul care a asistat la naștere sau care a monitorizat sarcina te poate sfătui cel mai bine după un control medical. Semnele care indică recuperarea sunt reducerea sângerărilor și schimbarea culorii lohiilor, care nu vor mai fi de un roșu intens, ci pal.

Nu toate femeile sunt gata să-și reia viața sexuală la o lună și jumătate după naștere. De aceea, unii medici spun că momentul cel mai bun este acela în care proaspăta mamă este pregătită nu doar din punct de vedere fizic, ci și emoțional și mental. Sunt mămici cărora le sunt necesare 6 luni sau chiar un an până când relațiile intime li se par din nou plăcute, lipsite de durere.

Probleme care pot apărea la reluarea relațiilor intime

- Scăderea apetitului sexual,

- Lubrifierea redusă,

- Durerea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:21
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]
Adauga un comentariu »