Stil de viata&dieta / Nutritie »

De ce nu ne săturăm când mâncăm. Asta e cea mai mare greșeală

Autor: A.C. | 07 November, 16:40 | 0 comentarii

Una dintre cele mai neplăcute senzații mai ales atunci când ești la dietă este senzația de foame constantă. 


De cele mai multe ori este un semnal de revoltă transmis de creier din cauza schimbării alimentare la care îl supui. Am ajuns să ne îngrășăm pentru că am făcut schimbări în alimentația noastră de-a lungul generațiilor, însă deloc în bine. Medicul nutriționist Simona Tivadar a explicat la Antena 1 ce facem greșit când luăm mesele și de ce nu ne săturăm de fapt mai niciodată.

”A apărut această plecare de acasă fără mic dejun. Apoi urmează mese compensatoare sau seara când oamenii se relaxează și se internează în frigider și mănâncă ce nu au mâncat toată ziua. Urmează o digestie dificilă prelungită până la ore târzii în noapte și toate organele noastre sunt treze pe jumătate și muncesc ceea ce duce la o calitate a somnului mizerabilă.

Acest fel de a mânca este diabetogen pentru că ficatul nostru produce noaptea glucoză și cu cât materia primă primită seara este mai abundentă cu atât va produce mai multă glucoză și ne trezim într-o zi cu glicemie mare dimineața”.

”Pentru copii este un dezastru mâncatul cu creierul absent, în fața calculatorului de exemplu. Senzația de sațietate cerebrală care ține de creier. Ca să știe că ai mâncat trebuie să privești mâncarea și să o mesteci. Dacă nu, vei mânca aproape dublu. Acest fel de a mânca este profund dăunător” a mai adăugat medicul. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »