Sanatatea ta / Ce te doare »

De ce îți este sete mereu

Autor: Cristina Popescu | 24 November, 17:20 | 4 comentarii

În mod normal, setea se manifestă atunci când organismul nu primește suficientă apă, atunci când se consumă în exces alimente sărate sau în urma unui efort fizic susținut.


Ce te faci însă atunci când setea nu dispare? Specialiștii susțin că există boli care pot perturba aportul de apă pe care îl primește organismul sau chiar nivelul de sare, astfel că apare senzația de sete continuă.

Iată, așadar, câteva motive ascunse pentru care îți este mereu sete!

Diabet

Urinarea frecventă sau în cantități mai însemnate decât de obicei reprezintă un simptom comun al diabetului - acesta este modul prin care corpul ,,scapă'' de excesul de zahăr. Astfel, din cauza urinării frecvente,  corpul pierde mai multe lichide într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât deshidratarea este inevitabilă.

Diabet insipid

Diabetul insipid este o afecţiune caracterizată prin sete intensă şi urinare frecvenţa şi în cantitate mare (volumul urinar depăşeşte 3 litri de urină pe 24 de ore). Această afecţiune nu are nici o legătură cu diabetul zaharat (care constă în concentraţie crescută a ,,zahărului” din sânge), cu toate că pot avea simptome comune (setea exagerată şi urinarea excesivă).

În cazul diabetului insipid este vorba de o problema cu un hormon numit vasopresină sau ADH (hormon antidiuretic) care, după cum o sugerează şi numele, are rolul de a limita cantitatea de urină.

Menstruația

În timpul menstruației, este foarte posibil să simți nevoia de a bea mai multă apă, iar acest lucru este perfect normal, întrucât nivelul de progesteron și estrogen poate afecta volumul lichidelor. De asemenea, în această perioadă organismul pierde și o cantitate însemnată de calciu, rezultatul fiind creșterea setei.

Gura uscată (xerostomia)

Gura uscată sau xerostomia este o boală cu care se confruntă milioane de oameni și se care se manifestă printr-o serie de simptome neplăcute: ipsa salivei sau aspectul vâscos al acesteia, buze uscate, cu aspect stafidit, mici porţiuni albicioase pe limbă, respiraţie neplăcută, gingii umflate de culoare roşu aprins, incapacitatea de a consuma alimente picante şi senzaţia permanentă de sete.

Alimentația

Alimentele cu efect diuretic precum țelina, sparanghelul, sfecla, lămâia, pepenele galben, ghimbirul sau pătrunjelul pot provoca sete, deoarece consumul acestora are ca efect o urinare mai frecventă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alina | 24 November 2015, 18:36
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Adelina | 24 November 2015, 20:22
CURAJ...Activitate prin care inveti sa castigi.Se lucreaza de acasa,part-time sau full-time si se castga din prima luna.Se cere seriozitate si oferta este valabila pentru toate localitatile tarii.Pentru detalii ne gasesti la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Georgiana | 24 November 2015, 22:07
Castigi bani pe net! Oricand doresti, poti incepe sa inveti GRATUIT cum sa castigi bani pe net! Noi iti oferim online un exceptional curs care te invata GRATUIT, pas cu pas, cu explicatii foarte clare, cum sa castigi bani pe net! Cand vrei cu seriozitate sa faci ceva profitabil pentru tine, solicita informatii mai multe la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Maria | 25 November 2015, 13:10
Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. Cursul este total gratuit si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »