Sanatatea ta / Ce te doare »

De ce îmi ţiuie urechile?

Autor: L.H. | 20 April, 07:55 | 8 comentarii

Cu siguranţă şi ţie ţi s-a întâmplat să-ţi ţiuie urechile. Află care sunt factorii care îţi creează această senzaţie neplăcută. Însă, tinitusul, aşa cum este cunoscut ţiuitul urechilor în termeni medicali, poate ascunde şi o serie de afecţiuni.


Tinitusul este un fenomen frecvent, 10% din populaţia mondială suferă măcar un astfel de episod de-a lungul vieţii, fenomenul fiind mai accentuat şi frecvent odată cu înaintarea în vârstă. Zgomotul apare în lipsa unui stimul sonor şi este descris prin apariţia vâjâielilor, pocniturilor, foşnetelor şi ticăitului la nivelul urechii.

Nivelul ridicat de zgomot, vinovat

Un studiu efectuat de Comisia Europeană a reliefat faptul până la 10 milioane de persoane din Uniunea Europeană riscă să-și piardă auzul din cauza folosirii zilnice a playerelor audio personale la un volum ridicat, cauză a apariţiei tinitusului. De aceea, specialiştii te sfătuiesc să eviţi pe cât posibil orice expunere la zgomote puternice şi de lungă durată.

Infecţiile necesită examen ORL

Infecţiile, inflamaţiile, sinuzitele şi otitele pot cauza şi ele apariţia tinitusului. Pentru stabilirea diagnosticului este însă necesar un examen ORL.


Te-ar mai putea interesa şi:

 - Sfaturi pentru îngrijirea corectă a urechilor

 - Totul despre igiena corectă a urechilor

 - Mobilul provoacă ţiut în urechi


Atenţie la administrarea medicamentelor!

O serie de medicamente, administrate în doze mari şi pe perioade îndelungate sau prea puternice, pot duce la apariţia tinitusului. Astfel de medicamente sunt: analgezicele, antibioticele puternice, citostaticele şi unele antiinflamatoare.
 

Posibil simptom al atacului cerebral

Pulsaţiile prea mari în regiunea gâtului şi la baza cutiei craniene provoacă tinitus. În acest caz, poate fi vorba despre arterioscleroză. De asemenea, tulburări ale sistemului nervos central, cauzate de anumite tumori ale creierului, scleroza mutiplă, atac cerebral, pot să determine neplăcutele zgomote la nivelul urechii. Şi bolile metabolice (diabet, hiper sau hipotiroidie) sau tensiunile la nivelul vertebrelor cervicale favorizează tinitusul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cazacu | 27 September 2013, 19:07
sunt anumite momente cand imi tiuie doar urechea dreapta
2 Postat de: Lluvia | 04 March 2015, 20:23
Tinitusul este un sindrom care ascunde o cauza , sunt necesare multe investigatii pentru a o gasi si apoi a se trata dupa caz
3 Postat de: Lluvia | 04 March 2015, 20:23
Tinitusul este un sindrom care ascunde o cauza , sunt necesare multe investigatii pentru a o gasi si apoi a se trata dupa caz
4 Postat de: Lluvia | 04 March 2015, 20:23
Tinitusul este un sindrom care ascunde o cauza , sunt necesare multe investigatii pentru a o gasi si apoi a se trata dupa caz
5 Postat de: Lupsa | 25 March 2015, 12:36

Actioneaza cu înțelepciune și trimite textul ,,INFO'' la adresa de email:[email protected] și vei afla în ce condiții urmezi un curs gratuit pe calculator la domiciliu și cum câștigi bani garantat prin contract legal cu Editura Epublishers SRL.
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »