Viata sexuala / Sex&dragoste »

De ce este bun sexul pentru sănătatea ta

Autor: Cristina Popescu | 05 December, 14:45 | 1 comentariu

Actul sexual nu este doar plăcut, ci și sănătos. Iată doar câteva dintre beneficiile pe care nu ştiai că le poate aduce actul sexual!


Întărește sistemul imunitar

Cercetările au arătat că persoanele cu o viață sexuală activă au o imunitate cu mult mai ridicată împotriva virușilor și microbilor la care suntem expuși zi de zi. Astfel, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că studenții care făceau sex o dată sau de două ori pe săptămână aveau un nivel mai ridicat al anticorpilor comparativ cu studenții care făceau sex mai rar.

Scade tensiunea arterială

Există sute de studii efectuate care spun că există o legătură între sex și tensiunea arterială. Mai precis, unul dintre studiile de referință a arătat că actul sexual reduce în mod special tensiunea arterială sistolică.

Risc mai mic de infarct

O viață sexuală activă este benefică pentru sănătate - sexul crește ritmul cardiac într-un mod benefic pentru sănătate și ajută la echilibrarea nivelului de testosteron și estrogen, astfel că bolile de inimă și osteoporoza sunt ținute la distanță.

Îmbunătățește controlul vezicii urinare la femei

Actul sexual reprezintă un bun antrenament pentru mușchii pelvieni și evitarea incontinenței, boală ce afectează 30% dintre femei la un moment dat al vieții lor.

Alungă stresul

Stresul este un inhibitor ucigător atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Beneficiile sexului în eliminarea stresului şi pentru calmarea depresiei au fost atent demonstrate.

În cazul bărbaţilor, ejacularea destinde sistemul nervos şi stimulează eliberarea de endorfine, hormoni ai plăcerii secretaţi de creier. În cazul femeilor, absorbţia spermei funcţionează ca un antidepresiv natural şi ajută la eliminarea stresului.

Te relaxează și te scapă de dureri

În timpul actului sexual se eliberează hormonul oxitocină, denumit şi „hormonul dragostei“ care, pe lângă proprietatea de a aduce starea de bine în corp, acţionează precum analgezicele. Astfel, când ai dureri de cap, spre exemplu, şi faci sex poţi scăpa de disconfort.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu, în cadrul căruia 48 de persoane au inhalat vapori de oxitocină. După ce au inhalat vaporii, cercetătorii i-au supus unui test de durere, le-au înţepat uşor degetele. Experimentul a arătat că oamenii nu au simţit durerea atât de intens. Potrivit răspunsurilor voluntarilor, intensitatea durerii scăzuse la aproape jumătate.

Arzi calorii

O jumătate de oră de sex te scapă de cel puţin 85 de calorii. Poate nu sună destul de încurajator, dar gândeşte-te că e un mod plăcut de a face mişcare. Astfel, sexul este o activitate care pune la treabă nu doar fizicul, ci şi psihicul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 15 June 2016, 00:09
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »