Stil de viata&dieta / Nutritie »

De ce e bine să urmezi o cură cu cireşe

Autor: Alexandra Tudor | 27 June, 11:00 | 0 comentarii
Profită pe perioada sezonului estival de numeroasele beneficii pe care cireşele le aduc sănătăţii. Nu sunt doar gustoase, ci ajută la prevenirea infecţiilor, a anemiei şi sunt un bun aliat împotriva insomniei.

Articole similare:

Luptă cu anemia

 
Bogate în fier, cireşele pot fi un remediu natural eficient în cazul anemiei cauzate de lipsa de fier din organism. Fructele au o cantitate importantă de fier, care favorizează procesele de oxigenare a creierului, îmbunătăţind activitatea cerebrală şi procesele de memorare, de atenţie şi de învăţare.
 

Te scapă de acnee

 
Datorită proprietăților antiinflamatoare și detoxifiante, cireșele sunt de ajutor și împotriva acneei. Antioxidanții din aceste fructe ajută organismul să lupte cu radicalii liberi, care duc la apariția ridurilor.
 

Previn apariția infecțiilor

 
Datorită vitaminei C, aceste fructe ajută la întărirea sistemului imunitar. Aşadar, dacă vrei să capeți imunitate, consumă cireşe din belşug. Totodată, aceste fructe sporesc capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile.
 

De ajutor in caz de artrită

 
Cireșele reduc inflamațiile articulațiilor, ceea ce le face ideale pentru cei care suferă de artrită. Este indicat să bei un pahar cu suc de cireșe zilnic, o lună, sau mănâncă 200 de grame de fructe proaspete pe zi.
 
De asemenea, cireșele reduc riscul de apariție al atacurilor de gută, afecțiune care se manifestă prin dureri puternice la nivelul articulațiilor.
 

Leac contra insomniei

 
Dacă ai probleme cu somnul și îți este foarte greu să adormi, bea câte un pahar cu suc natural de cireșe sau consumă aproximativ 250 de grame de fructe proaspete, cu două ore înainte de culcare. Cireșele conțin melatonină, substanță care ajută la reglarea somnului.
 

Previn apariția cancerului

 
Antocianinele pe care le conțin cireșele îți oferă protecție împotriva radicalilor liberi, care au fost asociați cu apariția unor tipuri de cancer. Mai multe studii au arătat că aceste fructe delicioase și zemoase împiedică înmulțirea celulelor canceroase în cazul cancerului de colon.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »