Remedii naturiste / Terapii complementare »

De ce e bine să mergi desculț prin iarbă

Autor: Marina Ionescu | 27 June, 14:50 | 1 comentariu

S-a tot vorbit despre cât de bine e să mergi cu tălpile goale printr-un covor de iarbă. Oamenii de știință spun că dacă umbli desculț prin nisipul fin, pe pământ ori pe iarbă, nefiind încălțat, sănătatea ta va avea de câștigat.


Ce poate fi mai plăcut decât să mergi vara, într-un parc cu iarba proaspăt tăiată, și să simți din plin toată forța naturii și să te încarci cu energia pământului? Ceea ce e interesant de știut este că obiceiul acesta datează de foarte mult timp. Locuitorii Evului Antic mergeau descuți prin iarbă pentru a remedia problema insomniei.

Atenție! Trebuie să știi că în iarbă mai pot fi și obiecte sau chiar insecte care te pot înțepa, așa că ai grijă!

Îți sunt ameliorate durerile

Acum ceva vreme s-a efectuat un studiu legat de efectele mersului desculț prin iarbă, iar cercetarea a scos la iveală faptul că prin acest mod se produce un transfer de electroni liberi între pământ și organismul tău. Acești electroni sunt printre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți de om. (Un electron este o particulă elementară cu cea mai mică sarcină electrică cunoscută în natură și care intră în alcătuirea atomilor tuturor substanțelor, explică dexonline.ro) Acest transfer ajută la reducerea inflamațiilor și astfel înlătură durerea.

Te conectezi cu energia pământului

Contactul direct cu pământul este un fenomen cunoscut sub numele de împământare. Faptul că mergi desculț prin firele de iarbă te va ajuta să intri într-o legătură energetică împreună cu solul și întreaga natură. Specialiștii explică faptul că planeta noastră este constituită și din câmpuri magnetice care aduc energie. Descălțându-te și simțind din plin pâmântul sub tălpi, te vei interconecta direct la câmpul magnetic al acestuia, ceea ce te va încărca pozitiv. Se va produce un schimb de energii, iar efectul va fi neutralizarea și eliminarea energiilor negative din corp.

Faci reflexoterapie

Tălpilor le corespund puncte reflexogene care sunt în strânsă legătură cu organele vitale spre exemplu, cu inima, ficatul, rinichii, plămânii notează stethnews.com. Călcând cu picioarele goale pe iarbă, pământ sau nisip se va produce un masaj fin și se vor stimula toate organele corpului.

Știai că...

...atunci când pășești cu picioarele goale, apeși în primul rând pe primele 3 degete ale piciorului, iar acestora (în special degetelor al doilea și al treilea) le corespund ochii? Așadar, apăsarea pe acele puncte te va ajuta să ai o vedere mai bună.

Combați depresia

Specialiștii spun că mersul prin iarbă poate reduce anxietatea și depresia cu aproape 62% pentru că atunci când faci acest lucru se eliberează endorfine, moleculele care-ți conferă o stare de fericire.

Mergi prin iarbă dimineața

Dacă ai ocazia să mergi descuț prin iarbă, fă-o dimineața, prin rouă. Vei respira aer proaspăt, vei beneficia de liniște, vei asculta ciripitul păsărilor, iar razele soarelui îți vor transmite doza necesară de vitamina D. Această plimbare te va ajuta să elimini stresul și să uiți de griji.

Alte proprietăți curative

Mersul cu tălpile goale este de mare ajutor în subțierea fluxului sangvin, astfel că scade riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. De asemenea, acest obicei sănătos echilibrează nivelul de glucoză din sânge și întărește sistemul imunitar.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dinu Desculţ | 03 September 2018, 11:17
Pantofii nu fac parte din viața mea. Eu m-am născut pentru a merge desculț.
Adauga un comentariu »