Remedii naturiste / Problemele tale »

De ce e bine să mâncăm zilnic usturoi

Autor: Daniela Căpăţână | 07 December, 11:15 | 2 comentarii

Una dintre cele mai vechi leacuri este usturoiul. În Egipt, era utilizat ca fortifiant, îi erau cunoscute proprietăţile de antiseptic, vermifug şi antidot contra turbării şi a muşcăturilor de viperă.


Vindecă rănile

Plăgile infectate şi ulceraţiile însoţite de dureri le poţi trata cu suc de usturoi crud diluat cu apă aplicat pe un tampon, apoi pe zona care provoacă suferinţă. Este o măsură la îndemâna oricui doreşte să dezinfecteze o rană. Tot astfel, poate fi folosit şi contra acneei şi a varicelor. Usturoiul crud este foarte puternic, mai ales dacă este zdrobit, pentru că se elimină astfel alicina, substanţă cu efecte antimicrobiene.

Combate afecţiunile cardiovasculare

Tinctura de usturoi este un bun adjuvant în tratarea afecţiunilor inimii și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Pune 10-15 picături de tinctură într-o ceşcuţă cu ceai sau cu lapte şi bea acest amestec de două ori pe zi, după mese, timp de patru sau cinci zile.

Adio, negi şi bătături!

Usturoiul este un bun remediu şi contra bătăturilor şi negilor. Trebuie doar să aplici pe acestea cataplasme cu usturoi ras şi să le menţii timp de o noapte. Foloseşte acest tratament pentru 15 nopţi la rând şi vei scăpa de neplăceri.

Te ţine departe de alergii

O linguriţă de usturoi zdrobit până devine ca o pastă previne apariţia alergiilor, mai ales pe cele specifice primăverii. Secretul este să o consumi zilnic, cu măcar două săptămâni înainte de perioada în care ştii că urmează să apară simptomele. Proprietăţile antivirale ale usturoiului sunt de ajutor în această situaţie.

Alungă tusea

Poţi folosi usturoiul şi pentru a scăpa de tusea provocată de alergii sau de astm. Ai nevoie de două-trei boabe de usturoi, pe care le pisezi şi peste care adaugi o lingură de miere sau de ulei de măsline. Amestecă totul până ia consistenţa unei creme. Din ea, iei câte o linguriţă în fiecare zi. La zece minute după aceea, poţi bea puţin ceai sau lapte cald şi astfel vei reuşi să elimini neplăcuta tuse.

Evită să foloseşti usturoiul ca remediu dacă...

...suferi de boli gastrice sau intestinale.
...ai simptome specifice congestiei pulmonare (tuse, expectoraţii cu sânge), pentru că accentuează starea iritativă.
...alăptezi, deoarece usturoiul transmite gustul şi mirosul său laptelui, iar copilul va respinge laptele matern.

Ştiai că...

...mirosul de usturoi îl elimini prin mestecarea câtorva seminţe de anason sau de chimen?

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Amalia | 01 January 2013, 22:14
Usturoiul e foarte bun, eu stiu de la bunica ca daca mananci sau inghiti un catel de usturoi pe zi iti scade tensiunea. Mama mea are mari probleme cu tensiunea si o ducem o data la 3 luni la control la clinicco brasov , foarte buna clinica cu aparatura ca in strainatate
2 Postat de: Dani | 08 November 2013, 18:23
foarte interesant ma aupc de mancat usturoi
Adauga un comentariu »