Stil de viata&dieta / Ingrijire »

De ce dispozitive ai nevoie acasă pentru controlul sănătății

Autor: Cristina Mitrea | 19 February, 10:44 | 0 comentarii

Chiar dacă, în general, nu te îmbolnăvești prea des, dar mai ales dacă suferi de boli cronice (diabet zaharat, hipertensiune etc), medicii recomandă să ai în casă câteva dispozitive pentru a-ți controla starea de sănătate.


Termometru

Acest aparat îți arată temperatura corpului și îți dă posiblitatea să iei măsurile necesare dacă temperatura e mai mare decât normal. La adulți, o temperatură cu mai mult de 0.5 grade peste 37 indică faptul că organismul nu funcționează corespunzător. Dacă termometrul este ținut sub limbă, temperatura normală este 37, iar dacă metoda de măsurare este intrarectală, care se pare că este cea mai precisă, temperatura normală este 37,5 grade.

Cântar

Chiar dacă, de obicei, nu ai variații de greutate, dar mai ales dacă ești la dietă, e bine să fii conștient de greutatea pe care o ai. Dacă observi că te îngrași necontrolat, aceste kilograme în plus ar putea fi un indiciu pentru boli precum diabetul sau hipertensiunea, în timp ce scăderea inexplicabilă în greutate (deci în cazul în care nu ții vreun regim) poate semnala și ea alte probleme de sănătate, precum afecțiuni gastrointestinale, tulburări endocrine, infecții severe sau cancer.

Tensiometru

Numită de medici „uigașul tăcut”, hipertensiunea nu produce simptome întotdeauna sau la fiecare persoană afectată. Dacă ai peste 55 de ani sau dacă ești o persoană hipertensivă diagnosticată, indiferent de vârstă, e bine să ai în casă un tensiometru pe care să-l folosești zilnic. Dacă te afli sub tratament pentru scăderea tensiunii arteriale, notează-ți în fiecare zi valorile, pentru a observa dacă medicamentele au efect și discută cu medicul în cazul în care apar decalaje.

Glucometru

Dacă ești diabetic, știi deja că o modalitate de a ține boala sub control este monitorizarea regulată a valorilor glicemiei. Medicul tău îți poate spune care este cel mai indicat dispozitiv pentru tine și care se folosește cel mai ușor, cu rezultate rapide.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »