Stil de viata&dieta / Diete »

De ce arată Oana Cuzino atât de bine! A renunțat la un singur ingredient

Autor: A.C. | 12 December, 10:30 | 0 comentarii

Oana Cuzino pare că a găsit elixirul tinereții. Prezentatoarea TV a mărturisit ce face că să arate atât de bine. 


Ea susține că a renunțat la zahăr ceea ce o face să se simtă extraordinar.

“Am renunţat la zahăr. Zahărul influențează hormonul de creștere și nu este indicat să îl consumăm mult. Nu mănânc deloc fast food pentru că, făcând facultatea de medicină, știu ce efecte are asupra corpului. Uneori îmi este poftă de înghețată pentru că este deșertul care îngrașă cel mai puțîn, mai ales dacă este făcută in casă”, a declarat vedeta, citată de B1.ro.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne avertizează cât este de fapt de periculos zahărul pentru organism.

”Zahărul, de orice culoare, și mierea au aceleași proprietăți în organism, însă îndulcitorii sunt o categorie de substanțe care nu au nimic din efectele negative ale zahărului. Pot fi consumați de diabetici și de persoanele care sunt la cură de slăbire. Sunt foarte multe persoane care, fără să aibă o problemă cu kilogramele în plus, vor să renunțe la zahăr, întrucât face ravagii în organism. Ajunge în ficat și provoacă ficat gras, ajunge în pancreas, unde creează o descărcare de insulină, care se tranformă mai apoi în grăsime pe abdomen.

La nivel celular, el crește stresul oxidativ și provoacă îmbătrânirea celulelor, în sânge el crește colesterolul și riscul de boli cardiovasculare. În afară de cele câteva grame pe care le putem consuma precum sarea, nu avem nevoie de el. În momentul în care folosim îndulcitori, este un compromis pe care-l facem pentru ca mintea noastră să nu fie frustrată. Îndulcitorii oferă o senzație de dulce, dar în sânge nu este nicio modificare: nici a glicemiei, nici a insulinei. Noi ne bucurăm de avantajele gustului dulce, fără niciun preț”.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »