Stil de viata&dieta / Nutritie »

De ce ar trebui să renunți la pâinea albă

Autor: Cristina Popescu | 06 July, 16:35 | 3 comentarii

De cele mai multe ori, ceea ce numim pâine albă sau făină albă nu înseamnă, de fapt, decât amidon în stare pură, iar valoarea nutritivă a acestuia este foarte scăzută. În aceste condiţii, este bine să consumi pâine din făină integrală sau pâine graham.


Pâinea cea mai sănătoasă trebuie să conţină doar apă, făină şi sare. Toţi nutriţioniştii sunt unanim în favoarea pâinii integrale din grâu, orz, ovăz.

Iată, așadar, 4 motive pentru care ar trebui să renunți la consumul de pâine albă!

Nu conține nutrienți

Morăritul modern sărăceşte mult acest tip de pâine, pentru că produce doar făină albă, prin eliminarea a două componente esenţiale ale bobului de grâu (germen şi cortex).

Prin înlăturarea acestor două părţi ale bobului, se elimină, de fapt, dintr-o singură mişcare, tocmai enzimele, vitaminele şi mineralele, inclusiv fierul, cobaltul, cuprul, zincul, manganul şi molibdenul. Unele dintre acestea nu se găsesc decât în cerealele integrale.

Prea multă sare

Majoritatea tipurilor de pâine - și în special cea procesată, pe care o cumperi de la supermarket - conțin foarte multă sare. Bineînțeles, consumată cu moderație, pâinea albă nu este nocivă pentru sănătate.

Îngrașă

Pâinea albă conține grăsimi vegetale hidrogenate realizate prin transformarea grăsimilor lichide, adică a uleiurilor, în grăsimi solide prin folosirea unor substanțe chimice la temperaturi foarte mari. Acestea fac pâine mai pufoasă, îngreunează apariția mucegaiului, astfel că pâine rezistă mai mult timp.

Acestea sunt foarte periculoase, deoarece cresc colesterolul rău, provoacă diabet și obezitate.

Zahărul ajută pâinea să crească frumos și dă un gust dulce plăcut. Drojdia se hrănește cu zahăr, de aceea pâinea arată așa pufoasă și bună. Este totuși o problemă, căci zahărul este vinovat de apariția multor boli grave, inclusiv cancer și diabet. Pe etichetă zahărul mai apare și ca dextroză sau glucoză.

Nu conține fibre

Un alt neajuns al acestui tip de pâine este numărul mic al fibrelor alimentare şi a vitaminelor. De aceea, apariţia celor mai multe cancere de colon este legată de consumarea în cantităţi mari a pâinii albe. În schimb, este singurul tip îmbogăţit cu calciu, un mineral indispensabil corpului, şi, de aceea, este indicat în special copiilor şi bătrânilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 06 July 2015, 17:01
Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Monica | 06 July 2015, 18:58
Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
3 Postat de: Vio | 06 July 2015, 20:47
Superoferta cu castiguri imediate! Iata in sfarsit o oferta noua, interesanta si profitabila prin care aveti posibilitatea reala de a castiga bani simplu, fara recrutari de oameni, fara batai de cap. Pur si simplu functioneaza! Va asteptam sa cereti mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »