Stil de viata&dieta / Ingrijire »

De ce apare și cum se tratează acneea la adulți

Autor: Cristina Mitrea | 06 December, 10:20 | 0 comentarii

Acneea apare în general la pubertate, însă nici adulții nu sunt scutiți de această problemă. Cele mai multe cazuri de acnee la vârsta adultă sunt cauzate de inflamație și de pori astupați. Uneori e vorba de moștenirea genetică, alteori acneea e influențată de o serie de factori.


Fluctuațiile hormonale determinate de menstruație, sarcină sau alăptare, stresul psihic, lipsa de somn, deshidratarea, expunerea la medii toxice, grăsimea în exces la nivelul porilor, anumite produse de machiaj, mâncăruri și medicamente (antidepresive, corticosteroizi) pot influența apariția acneei la adulți.

Acești factori duc la dezechilibre la nivelul pielii, inflamație și erupții. De asemenea, anumite cercetări au arătat că fumătorii sunt mai predispuși la acnee, la fel și persoanele care suferă de alergii.

Pentru tratament, pot fi încercate și remedii naturale, precum oțetul de mere, uleiul de arbore de ceai sau aloe vera, alături de suplimentele cu zinc sau vitamina A.

E recomandat, însă, mai ales în cazurile mai complicate de acnee, ca medicul să fie cel care indică tratamentul corespunzător. Acesta poate include contraceptivele orale, antibioticele, acidul salicilic și retinolul.

În ceea ce privește dieta cea mai potrivită pentru persoanele cu acnee, medicii au păreri diferite: unii consideră că anuminte mâncăruri pun umărul la agravarea afecțiunii, în timp ce alții spun că nu există nicio legătură între ceea ce mâncăm și felul în care arată pielea.

E bine ca fiecare persoană afectată de acnee să își observe cu atenție stilul alimentar și să identifice elementele care intensifică apariția pustulelor sau a chisturilor. În general, s-a constatat că mâncarea de la fast food, zahărul, lactatele și făina albă sunt cele care pot contribui la apariția și agravarea acneei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »