Familia ta / Bebe »

De ce apar certurile după naștere. Posibile motive de divorț

Autor: R.C. | 06 March, 10:44 | 0 comentarii

Apariția unui copil într-o familie înseamnă o experiență nouă și provocatoare. Schimbările din rutina zilnică, însă, o pot afecta serios atât pe mamă, cât și pe bărbatul devenit peste noapte tătic. Din păcate, acestea generează certuri aprinse, care pot duce la separări definitive.


Ca să le eviți, este important să știi ce anume le declanșează. Sunt câteva cauze enumerate și explicate de cei de la timesofindia.com.

Împărțitul responsabilităților

Venirea pe lume a unui bebeluș presupune și mai multă muncă pentru părinți. Dacă împărțirea sarcinilor ar fi echitabilă, probabil că certurile ar fi mai blânde sau ar dispărea, însă realitatea arată că unul dintre părinți este mai privilegiat decât celălalt. Vorbim, în multe cazuri, despre bărbat, care invocă adesea serviciul obositor, de unde provin banii pentru scutece, mâncare și tot ce este necesar pentru ca bebelușul să crească sănătos și armonios.

Prin comunicare, pe un ton calm și fără tentative de victimizare, se pot rezolva conflictele, iar sarcinile se pot împărți cât de cât avantajos pentru amândoi.

Diferențele de educație, alt motiv de ceartă

Pentru că suntem diferiți, acceptă că partenerul tău de viață va adopta alt stil pentru educația copilului. Spre exemplu: cel mic cade și începe să plângă tare. Cel mai probabil, femeii i se rupe sufletul și vrea să-l ridice și să-i aline suferința strângându-l puternic în brațe. Bărbatul, pe de altă parte, vrea să crească un copil puternic, așa că îi spune ferm să se ridice și să nu-și făcă probleme, pentru că totul va fi bine. Bineînțeles că niciunul nu-i vrea răul celui mic, dimpotrivă, dar reacțiile sunt diferite.

Comportamentul când cel mic este bolnav

Modul în care este tratată boala copilului este inclus pe lista cu certuri după naștere. În majoritatea familiilor, când un copil se îmbolnăvește, unul dintre părinți preferă să aștepte să vadă cum evoluează boala înainte să îi administreze celui mic pastile și siropuri. Celălalt, în schimb, se stresează peste măsura, face programare la medic și îi dă conștiincios toate preparatele medicamentoase recomandate. Mai mult, îl acuză pe partener că nu se implică suficient când vine vorba de sănătatea copilului.

Reducerea contactelor sexuale

Rărirea îmbrățișărilor, a săruturilor și a actelor sexuale generează tensiuni în cuplu. Potrivit experților, un cuplu își reia viața sexuală de dinainte de naștere după aproximativ un an după naștere. Deși fizic se poate și mai devreme, psihic, femeia are nevoie de ceva mai mult timp să-și revină. Cum bărbatul întâmpină dificultăți să-și înțeleagă partenera, apar discuții, uneori chiar aprinse pe acest subiect.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »