Actualitate »

Cumperi salate la pungă? Iată ce riști!

Autor: Alina Corneanu | 27 February, 14:40 | 2 comentarii

Deși sunt de ajutor când îți este foame și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit, salatele gata împachetate pot avea efecte negative asupra sănătății, atenționează oamenii de știință.


Explicația este una simplă: frunzele de salată pot conține cantități mari de clor, de aceea pot afecta sănătatea.

Înainte ca salatele să fie împachetate în pungi, în unele cazuri ele pot fi ținut chiar și șase-opt ore în recipiente mari cu apă în care se adaugă și clor, numai că nivelul acestei substanțe nu este tot timpul atent controlat.

Având în vedere aceste procedee, mulți specialiști în nutriție sunt de părere că este mult mai bine ne pregătim noi salatele acasă, din frunze proaspete pe care să le rupem cu mâna, decât să apelăm la variantele deja pregătite de pe rafturile magazinelor.

„Persoanele care aleg să consume frecvent astfel de salate trebuie să acorde o mai mare atenție și riscurilor pe care le au asupra sănătății. Unii producători de acest gen adaugă în apa în care sunt ținutele frunzele de salată și acizi din fructe, sub formă de pudră sau lichid. Se apelează la astfel de substanțe tocmai pentru ca bacteriile să nu se dezvolte pe salate, cât timp ele sunt păstrate în pungi pe raftul magazinului”, a afirmat Joanna Blythman, editor pe nutriție.    

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 27 February 2015, 15:15
Oferta de nerefuzat de lucru! Aveti in fata un fenomen tot mai intalnit! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mirela | 27 February 2015, 16:29

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »