Sanatatea ta / Tratamente »

Cum tratăm febra la copii: ”Unele leacuri băbești sunt bune!”

Autor: A.C. | 03 October, 10:10 | 0 comentarii

Nu este mamă care să nu fi trecut prin grijile pe care le implică febra copilului. Temperatura normală a unui copil este în medie 36,5-37˚ C, variind de la un individ la altul sau de momentul zilei.


Cu ajutorul termometrului intrabucal, intraretal sau axilar, se poate stabili clar dacă micuţul are sau nu febră.  Specialiștii ne explică exact când sunt copiii noștri de fapt în pericol și când trebuie mers la doctor.

“Subfebrilitatea este atunci când avem o temperatura de sub 37, 8 chiar 38, iar peste înseamnă că avem febra. Pentru a ști când micuțul are sau nu febra trebuie să apelăm la câteva mijloace exacte de determinare. În cazul copilului cu vârstă până în 3 ani corect este să măsurăm în funduleț cu un termomentru special pentru acest nivel. Pentru copilul cu vârstă mai mare temperatura la subraț este indicată și cea la ureche de asemenea ne da date exacte. Când copilul are febra 41 este deja un caz de hipertemie, o situație de urgență. Primul lucru trebuie să dezbrăcăm copilul să îi administrăm un antitermic, să îl ifasam în scutece la temperatura camerei deci să încercăm prin mijloace fizice și chimice să scădem temperatura. 

Ajungem la medic când febra persistă timp de 3 zile, când starea copilului nu este tocmai bună, devine somnolent, apatic, irascibil sau când apar erupții la nivelul corpului atunci când varsă, când nu mai mănâncă. Între 6 luni și 6 ani pot apărea convulsii și trebuie intervenit prompt. Leacurile băbești sunt bune cum ar fi schimbarea copilului și înfășarea lui în scutece cu apă mai rece, dacă vorbim de șosete îmbibate în oțet sau spirt atunci lucrurile sunt dezastruoase pentru că riscăm să irităm copilul și să îl expunem unor produse toxice” a explicat medicul pediatru Iulia Țincu la Antena 1.

Măsuri corecte când copilul are febră

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »