Sanatatea ta / Medicamente »

Cum se manifestă supradoza de ibuprofen

Autor: Daniela Purcaru | 18 May, 16:45 | 1 comentariu

Ca oricare alte medicamente, și cele care conțin ibuprofen trebuie luate exact așa cum ți-a recomandat medicul. O supradoză poate să dea efecte secundare grave, cu afectarea stomacului și a intestinelor.


Medicamentele cu ibuprofen sunt disponibile în farmacii, fără rețetă, și sunt folosite pentru efectul antiinflamator, antipiretic (de reducere a febrei) și analgezic (combate durerea), în afecțiuni dentare, respiratorii, artrită, crampe menstruale, dureri de spate, de cap, migrene, nevralgii.

Dozarea se face în funcție de vârstă

Pentru a nu avea parte de efecte secundare, cere sfatul unui medic specialist sau medicului de familie pentru stabilirea dozei potrivite vârstei și stadiului afecțiunii de care suferi.

În general, pentru copiii cu vârste peste 12 ani și adulți se recomandă 1-2 tablete de200 mg  la fiecare 4 sau 6 ore, fără a depăși 6 pe zi, mai precis 1200 mg.

La copiii între 3 luni și 12 ani, este importantă greutatea corporală în stabilitea dozei de sirop cu ibuprofen potrivită.  De pildă, între 3 și 6 luni, la copii cu greutatea între 6 și 8 kg, se recomandă o doză de 2,5 – 3.5 ml la 8 ore. Nu trebuie depășite 3 doze pe zi. 

Are și contraindicații

Nu este permisă utilizarea unui tratament cu ibuprofen sau trebuie consultat un medic înainte de a alege acest medicament în cazul:

-femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină,

-persoanelor care suferă de ulcer, insuficiență renală severă, insuficiență hepatică severă, insuficiență cardiacă severă, astm bronșic, boli digestive,

- vârstnicilor, din cauză că pot apărea efecte secundare gastrointestinale și renale.

-celor care au alergie la ibuprofen sau la alte tipuri de antiinflamatoare nesteroidiene.

Citește și: Lista medicamentelor pe care nu trebuie să le iei împreună

Care sunt simptomele unei supradoze

Unele persoane nu prezintă niciun simptom în caz că iau o cantitate prea mare de ibuprofen, alții se confruntă cu greață, vărsături, vedere încețoșată, dureri de stomac, amețeli, diaree, urticarie, transpirație în exces.

La copiii, excesul de ibuprofen se manifestă prin letargie sau oprire temporară a respirației (apnee).

În aceste situații, este nevoie de intervenție medicală de urgență, pentru că pot apărea complicații gastrointestinale: sângerări, inflamație, ulcer, perforarea stomacului sau a intestinului.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 28 May 2018, 17:27
Bani stand la calculator
Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator , seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica oferta,,trimiteti prin email mesajul APLIC la urmatoarea adresa de email ale departamentului de informatii: [email protected]
Adauga un comentariu »