Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum scapi de durerile de urechi din timpul zborurilor?

Autor: G.R. | 11 July, 14:20 | 0 comentarii

Este vremea vacanțelor. Plecăm, cu mic cu mare, în concediu. Unii în țară, alții in străinătate, cu mașina, trenul sau avionul. Dar ce te faci când, în timpul zborului cu avionul, simti că ți pocnesc urechile și mai că-ți vine să plângi din cauza durerii?


Răcelile agravează simptomele

Dacă ești puțin răcit, sau te ustură în gat, așteaptă-te ca pe zbor starea ta de sănătate să se înrăutățească. În avion, orice simptom de boală ai avea, se simte din ce în ce mai rău, pentru că presiunea se modifică pe tot parcursul zborului, iar nivelul de oxigen este mult mai mic decât în mod normal.

Așa că organismul nostru este supus unui stres suplimentar și are de suferit. Sunt mii de persoane care sufeă din această cauză, mai ales că urechile ți se pot înfunda și când urci cu telecabina.

Când doare mai tare?

Durerile de urechi se pot resimți mai acut în timpul decolării, dar și la aterizare. Totodată, poți rămâne cu dureri și la câteva ore după ce ai coborât din avion. Medicii spun că în cazul în care suferi de otită, să eviți călătoria cu avionul.

Se poate întâmpla ca să ai mari probleme, de la perforarea timpanului, până la pierderea auzului.

Sfaturi de la specialiști

Cristina Toader, fost însoțitor de bord, coordonator al proiectului Cum Ajungi Stewardesă, ne spune cum să combatem aceste probleme, când zburăm cu avionul.

„Ca să previi aceste dureri de urechi, care sunt cauzate de presiunea din avion, e bine să iei un antiinflamator (ibuprofen), înainte cu 2 ore de zbor”, spune Cristina Toader.

Dacă ai uitat sa iei o pastilă, pe zbor, poți sa încerci unul din următoarele trucuri recomandate de specialiști.

  • mestecă gumă pe parcursul aterizarii sau poți alege suptul unei bomboane
  • bea apă, cu înghițituri mici și dese
  • cască și mișcă-ți maxilarul, ca și cum ai musca
  • foloseste picături nazale
  • suflă-ți nasul, de câteva ori

Totodată, nu uita ca atunci când pleci în vacanță cu avionul să porți haine lejere, dar să ai și un hanorac sau pulover la îndemână, în caz că nu te împaci cu aerul condiționat.


Mai citește și:

Mobilul provoacă țiuit în urechi

Gingko biloba combate țiuitul în urechi


Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »