Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum scăpăm de hemoroizi! Alimentele de evitat!

Autor: A.C. | 15 February, 17:15 | 0 comentarii

Hemorizii afectează circa 6 din 10 aduți şi numai tratamentul potrivit îi face să dispară. O alimentație corespunzătoare îi face să dispară, însă în cazuri grave se ajunge din păcate la operație. 


”Putem combate hemoroizii printr-un stil de viață sănătos, printr-o alimentație corectă. Primul factor al apariției hemoroizilor este constipația. Orice lucru care previne constipația, previne și apariția hemoroizilor. Trebuie să avem alimentația bogată în fibre, săracă în carne roșie și multă hidratare. O activitate sedentară prelungită poate favoriza apariția hemoroizilor. O predispoziție o au femeile, în special după sarcină. Hemoroizii sunt niște dilatații venoase. Îi operăm când sângerează, când durerea devine insuportabilă sau când sunt incompatibili cu un anumit stil de viață. Operația nu este complicată, dar este destul de dureroasă”, a spus chirurgul Bogdan Safta, la Antena 3. 

Alimente de evitat

- Alcoolul - e diu­retic și el extrage lichi­dul din organism. În cazul când suferi de hemoroizi, ai nevoie de apă mai multă, nu mai puţină.

- Cafeaua - Un consum exagerat de cofeină scoa­te din organism mai mult lichid decât introduce. În cazul consumului zilnic, cofeina va perturba ritmul natural al colonului. De aceea, marii amatori de cafea ar trebui să-şi limiteze consumul la 5 ceşti pe zi sau mai puţin de atât, pentru a preveni con­stipaţia şi hemoroizii.

- Lactatele - Brânza, laptele şi îngheţata cu frişcă nu conţin deloc fibre sau doar o cantitate infimă. În schimb, ele conțin caseină, o proteină greu digerabilă, care favorizează con­stipaţia.

- Uleiurile - Persoanele cu hemoroizi n-ar trebui să consume uleiuri crude, cum ar fi cele de măs­line, de soia, de germeni de po­rumb. Aceste uleiuri ung mucoasa gastrică, fă­când mai dificilă digestia unor alimente, care ulte­rior se vor elimina mai greu din colon. Optează pentru grăsimile existente în ali­mentele neprelucrate: avocado, măsline, nuci, peşte.

- Alimentele condimentate - Felurile de mâncare iuţi sau puternic condimentate provoacă usturimi în zonele sensibile. Până la atenuarea simpto­melor, alege mâncărurile cu un gust mai puţin agresiv.

- Ceaiul - Taninurile din ceai întăresc conţinutul intestinului, întârziindu-i evacuarea. Din acest mo­tiv, ceaiul nu e o băutură indicată pentru pacienţii cu hemoroizi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »