Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cum să ținem o detoxifiere ca la carte! ”Este un proces, nu o chestiune de weekend sau o săptămână!”

Autor: A.C. | 11 February, 08:35 | 0 comentarii

Sucurile naturale pot fi de ajutor în procesul de detoxifiere, însă nu în cure drastice, așa cum obișnuiesc mulți oameni să facă. Alimente naturale, mișcare, gândire pozitivă și stresul ținut în frâu sunt ingredientele unei detoxifieri sănătoase a organismului. 


În cazul alimentaţiei, micşoraţi treptat cantitatea de zahăr, de paste făinoase şi produse de patiserie din făină albă, de proteine animale şi de adaosuri sintetice. Alegeţi în schimb produse cât mai naturale şi mai puţin procesate.

”Cred că cea mai bună cură de detoxifiere este să înveţi cum să prepari mâncare bazată pe alimente integrale şi să devină un mod de viaţă. Dacă faci un detox pentru câteva zile şi apoi te întorci la alimentaţia ta obişnuită şi iar mai faci un detox nu cred că este un drum către sănătate” spune Dr. LeAnne Campbell, coautorul cărţii "Studiul China. Carte de bucate”, conform Digi24.

”Mesajul meu către oricine doreşte să pornească într-o astfel de călătorie este să se instruiască în primul rând despre cum funcţionează organismul uman. Să ne gândim logic: dacă ar vorbi cu noi 10 oameni în acelaşi timp am putea să înţelegem la fel de bine ca atunci când vorbeşte unul singur? Aşa este şi sistemul nostru digestiv.

Când mâncăm un preparat care conţine 4-5-6 ingrediente care fiecare se digeră şi are nevoie de anumite enzime şi substanţe vă daţi seama câtă energie consumă el ca să priceapă cele câteva limbi în care i se vorbeşte? De asta spun: alimente simple, cât mai puţine combinaţii. Detoxifierea regenerativă a organismului este un proces, nu este o chestiune de weekend, de o săptămână sau de o lună, este un proces care ne testează în primul rând răbdarea” a explicat Cristela Georgescu, specialist în sănătate holistică. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »