Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Cum să-ți speli părul fără să folosești șampon

Autor: Cristina Popescu | 13 May, 10:35 | 3 comentarii

Poluarea și anumite produse de îngrijire a podoabei capilare ne forțează să ne spălăm părul mai des, întrucât acesta se murdărește mai repede. Însă, șamponarea excesivă a părului nu face decât să-l degradeze și să deterioreze stratul protector natural al scalpului.


De asemenea, majoritatea șampoanelor convenționale conțin compuși chimici precum parabeni sau sulfat de sodiu lauret care, în timp, deteriorează scapul și firul de păr făcându-le mai sensibile.

Astfel, în acest articol îți vom explica cum să-ți cureți părul folosind ingrediente naturale precum oțetul de mere, argila sau bicarbonatul de sodiu. Iată, așadar, câteva soluții complet naturale!

 

Cum să-ți speli părul fără să folosești șampon: argila Rhassoul

 

Acest tip de argilă este des folosit în țările arabe pentru frumusețea pielii și a părului. Marele avantaj al argilei Rhassoul este că absoarbe impuritățile și elimină excesul de sebum, fără să provoace iritații.

În plus, acest ingredient este recomandat pentru toate tipurile de păr: curăță în profunzime, hidratează părul fără să-l îngrașe, iar în timp părul va arăta din ce în ce mai bine.

Cum se face? Ei, bine, se amestecă 2-3 linguri de pudră de argilă cu apă călduță cât să se formeze o pastă omogenă. Aplică compoziția obținută pe părul umed, masează și lasă să acționeze 2-3 minute înainte să clătești părul.

 

Cum să-ți speli părul fără să folosești șampon: bicarbonat de sodiu

 

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit inclusiv pentru spălarea părului. Diluează o lingură de bicarbonat într-un pahar cu apă călduță și aplică lichidul uniform doar la rădăcina firului de păr, pentru a preveni uscarea excesivă a părului. Masează bine și clătește apoi cu apă.

 

Cum să-ți speli părul fără să folosești șampon: oțet de mere

 

Oțetul de mere este un alt ingredient miraculos utilizat atât în scopuri medicinale, cât și pentru frumusețe. Acesta înlocuiește cu succes balsamul de păr și oferă strălucire și catifelare părului.

Diluează un sfert de pahar de oțet de mere la trei sferturi de apă și aplică amestecul pe păr, după ce l-ai spălat cu argilă Rhassoul, bicarbonat de sodiu sau un șampon natural. Lasă să acționeze câteva minute și clătește cu apă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Simo | 12 May 2015, 15:22
Singura calitate de care ai nevoie pentru a reuşi: putere mentală. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Bela | 12 May 2015, 17:56
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:  [email protected]
3 Postat de: Stefan | 12 May 2015, 18:12
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
Adauga un comentariu »