Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum să scapi de umiditatea din casă

Autor: Ramona Liță | 18 October, 12:00 | 0 comentarii

Gradul de umiditate dintr-o încăpere favorizează apariția problemelor de sănătate, aspect deloc de neglijat. Când umiditatea este prezentă într-un nivel ridicat în casă igrasia și mucegaiul pot duce la afecțiuni respiratorii, alergii, astm mai ales la copii.


Din cauza umidității are de suferit chiar și obiectele de mobilier, mai ales dacă nivelul de umiditate sare de 60%.

Trebui să acorzi o atenție sporită  gradului de uscăciu și de umiditate a aerului dintr-o încăpere dar și a radiației termice neuniforme care poate fi cauzată de ferestrele prea reci sau prea calde, de pereții izolați necorespunzător, de folosirea incorectă a radiatoarelor și de temperatura interioară.

Umezeala, cel mai mare inamic

Umezeala aduce un aer specific, pereți umezi și reci, condens, o senzație neplăcută de frig și favorizează dezvoltarea igrasiei și a ciupercilor ce pot provoca diverse afecțiuni ale aparatului respirator.

Ține cont de faptul că umezeala în casă poate apărea în orice anotimp, de mare ajutor îți poate fi un dezumidificator care poate elimina excesul de vapori din aer dar și o mare parte din praful existent.

Cu cât aerul din casa ta va fi mai filtrat cu atât mai curat și sănătos va fi mediul pentru tine.

Află care sunt cele mai periculoase plante de apartament AICI

Aerisește periodic toată casa

Nu este suficient să deschizi un pic geamul dimineața pentru a aerisi corespunzător o cameră. Ai nevoie să aerisești toată casă cât mai des cu putință, indiferent de temperatura de afară.

Și asta deoarece aerul curat se va încălzi mult mai repede dacă aerul din cameră este încărcat de vapori.

Evită pe cât posibilul să folosești deodorantele de cameră pentru a masca mirosul emanat de igrasie. Nu este o soluție sănătoasă, dincontră, poate să îți afecteze și mai mult sănătatea.

Imediat după baie asigură-te că ai aerisit corespunzător încăperea și că ai o temperatură constantă în baie. Te poți ajuta de un mic ventilator care să ventileze aburii din baie mai ales, asta în cazul în care nu dispui de un geam.

Folosește cu încredere hota

Hota este un accesoriu indispensabil în orice casă, mai ales pentru că poate curăța aerul de diferite mirosuri și totodată poate îndepărta excesul de vapori responsabili cu umezeala din casă.

Nu este necesar să o pui în funcțuine doar gând gătești, o poți folosi atât înainte cât și după ce ai aerisit camera pentru un maxim de 10-15 minute.

Renunță la parfumurile puternice de aromoterapie dacă ai igrasie în casă, în loc să maschezi problema încearcă să o remediezi.

Acordă de altfel o atenție sporită uscării hainelor, cel mai bine ar fi să le pui la uscat în balcon și să lași un geam deschis, dacă nu ai balconul acoperit atunci asigură-te că ai pe lângă ele o sursă de aer pentru a se ventila aerul din casă și a nu se forma alți vapori grei pentru căile respiratorii.

Alege plantele corect

Există plante iubitoare de umezeală și în felul acesta vei putea beneficia de acțiunea lor binefăcătoareși de o sursă bună de oxigen. Ele vor absorbi într-o manieră normală cea mai mare parte din umezeală din casă atât timp cât nu vei lăasa apa să băltească în farfuriilr ghivecelor lor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »