Remedii naturiste / Problemele tale »

Cum să scapi de punctele negre cu ceai verde

Autor: Cristina Popescu | 18 March, 14:20 | 3 comentarii

Punctele negre sunt printre cele mai întâlnite probleme ale tenului, alături de acnee sau de pete. Ei bine, le poţi veni de hac cu ajutorul ceaiului verde.


Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: mască cu argilă albă și ceai verde

Argila albă, cunoscută, de asemenea, și sub denumirea de caolin, reprezintă un ingredient natural excelent pentru tratarea pielii grase și a acneei, fiind una dintre cele mai folosite argile cu uz cosmetic.

Aceasta va extrage delicat impuritățile din piele fără să irosească uleiurile naturale ale acesteia, în timp ce, simultan, va exfolia, curăța și stimula circulația pielii.

Masca cu argilă albă și ceai verde are un puternic efect astringent asupra tenului, mai ales în cazul în care este afectat de acnee și puncte negre. Argila va curăța în profunzime tenul și va elimina excesul de sebum, rezultând un ten mai curat și mai luminos.

Mod de preparare: preparați o infuzie din trei pliculețe de ceai verde la o cană de apă clocotită (pentru a fi cât mai concentrat). Utilizați apă plată și nu apă de la robinet, întrucât aceasta conține clor. Într-un bol separat, puneți două lingurițe de argilă albă peste care adăugați ceai verde. Dozați în așa fel încât să obțineți o pastă omogenă ce poate fi întinsă pe față (evitați zona sensibilă a ochilor).

Aplicați masca pe tenul perfect curățat în prealabil și lăsați să acționeze 15 minute, apoi îndepărtați cu apă rece. Utilizați această mască de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: tonic cu ceai verde și oțet de mere

Combinate, ceaiul verde și oțetul de mere reprezintă un remediu extrem de eficient pentru acnee și puncte negre. Oțetul de mere este ideal pentru pielea inflamată - elimină punctele negre și echilibrează pH-ul epidermei.

Mod de preparare: faceți o infuzie din trei pliculețe de ceai verde în 100 de ml de apă. În momentul răcirii infuziei, adăugați o linguriță de oțet de mere (nu mai mult) și turnați amestecul într-o sticluță cu pulverizator Păstrați sticluța la frigider.

Folosiți acest tonic de trei ori pe săptămână, seara: aplică-l pe pielea curată și lasă să acționeze cel puțin jumătate de oră. Clătește fața și aplică crema hidratantă.

Cum să scapi de puncte negre cu ceai verde: baie de abur cu ceai verde

Băile de abur reprezintă un adevărat răsfăț pentru pielea feței, pentru că te ajută să tratezi, să combați sau să ameliorezi probleme precum tenul gras, punctele negre sau aspectul tern.

Ele au efecte identice precum cele ale saunei pentru corp - detoxifică, elimină impuritățile pielii, deschid porii (astfel încât eventualele coșuri sunt mai ușor de extras) și hidratează în profunzime epiderma, ajutând-o să-și recapete suplețea și catifelarea.

Baia de aburi nu este altceva decât o infuzie fierbinte de plante, într-un vas cu diametru mare, astfel încât să poți sta cu fața aplecată asupra lui. Tocmai de aceea, ai nevoie de un prosop mare care să-ți acopere capul și vasul în același timp, pentru a nu permite vaporilor să se risipească.

Mod de preparare: fierbe apă într-un vas mai mare și adăugă 5 pliculețe de ceai verde. Se ține capul aplecat deasupra vasului la o distanță de aproximativ 30 de cm (sau cât de aproape suportați), astfel aburii să ,,atingă" fiecare porțiune a feței.

La final, tenul tău va fi pregătit pentru următorul pas - aplicarea unei măști naturale. Și pentru că în urma băii de abur porii sunt complet deschiși, pielea ta va absorbi mai bine toate substanțele nutritive ale măștii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Militaru Gheorghe | 19 March 2015, 07:00
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Maria | 19 March 2015, 09:50
Stiu! oferta aceasta o vedeti absolut peste tot si ,majoritatea dintre dumneavoastra, incepeti sa deveniti sceptici si nervosi. Probabil va intrebati: cine naiba mai sunt si smecherii astia si ce vor? ce tactica de a insela oamenii au mai inventat? Nu va costa nici macar un leu sa trimiteti un mail,sa va convingeti de seriozitatea noastra si sa aflati mai multe detalii despre oferta aceasta care persista peste tot,va urmareste. Aveti acum posibilitatea de a castiga niste bani acasa,lucrand comod,in siguranta si fara stres. Nu aveti nevoie de nici un fel de experienta! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru mai multe detalii trimiteti un mail cu textul ,,INFO,, la adresa [email protected]
3 Postat de: Adrian Razvan | 19 March 2015, 14:04
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail: [email protected]
Adauga un comentariu »