Viata sexuala / Contraceptie »

Cum să previi o sarcină nedorită

Autor: Daniela Purcaru | 11 December, 12:20 | 2 comentarii

Potrivit unor studii, apetitul sexual crește în sezonul rece, de aceea este nevoie de o atenție sporită asupra contracepției, pentru a evita sarcinile nedorite.


Un studiu realizat de o companie de jucării erotice arată că bărbații își doresc mai mult sex iarna. La cercetare au participat 114 bărbați care au fost rugați să evalueze fotografii cu femei îmbrăcate diferit. Cercetătorii au descoperit că bărbații erau mai atrași de corpurile femeilor în lunile de iarnă, comparativ cu interesul manifestat în lunile de vară.

Explicația unui sexolog a fost aceea că bărbații își doresc mai mult ceea ce nu pot avea. Prin urmare, atunci când iarna pielea e acoperită de pulovere și fulare, există un interes mai mare și o curiozitate crescută. În lunile de iarnă stăm mai mult timp acasă, având astfel cadrul perfect pentru seri romantice.

36% dintre românce au apelat la pastila de a doua zi

Înainte de a vă lăsa duși de valul euforic de după savurarea unei căni de vin fiert, ia în calcul și metodele contraceptive, mai ales dacă nu-ți dorești un copil curând. Dacă totuși, uiți de acestea,  ai o soluție la îndemână: contracepția de urgență. În România, 36% dintre femei au apelat la pastila de a doua zi după ce au folosit prezervativul, dar a avut loc un accident:  a alunecat, s-a rupt. 31% au folosit-o pentru că plănuiau să folosească metoda retragerii, dar aceasta a eșuat.

Dacă ai nelămuriri, întrebări, curiozități privind o viață sexuală sănătoasă și responsabilă găsești amănunțe pe site-ul www.planificaneprevazutul.roși la adresa [email protected], secțiune prin care specialiștii campaniei Planifică Neprevăzutul au răspuns până în prezent la peste 7000 de mesaje.

Știai că...

...România ocupă locul 3 în Europa la capitolul relații sexuale neprotejate pe parcursul unui an, cu o medie de 38 de astfel de contacte anual?

...Organizația Mondială a Sănătății arată că, în fiecare an, la nivel mondial, devin mame aproape 16 milioane de adolescente cu vârste între 15 și 19 ani și circa 1 milion de tinere sub 15 ani?

…din acest an, Planificaneprevazutul.ro are o secțiune nouă - „Let’s Talk about” - care are ca obiectiv informarea adolescentelor în ceea ce privește sexualitatea și sarcina, pentru a le ajuta astfel să ia decizii corecte privind viața lor sexuală?

De reținut!

Sexul previne răcelile de sezon

Potrivit unui studiu american realizat în cadrul departamentului de Psihologie al Universității Wilkes, din Pennsylvania, la persoanele care fac sex de 2-3 ori pe săptămână este cu 30% mai mare nivelul imunoglobulinei A. Aceasta este produsă de organism și ajută la prevenirea răcelii și gripei. Sistemul imunitar are parte de întăriri serioase pentru cei care aleg să aibă contacte sexuale mai des.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Viorel | 26 February 2018, 17:42
Recrutam urgent moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 02:12
Oferta extra: castigi part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »