Psiho / Depresie »

Cum să ieși din depresie

Autor: Dorina Novac | 27 March, 15:30 | 1 comentariu

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până în anul 2020, depresia se va situa imediat după bolile cardiace ca a doua afecțiune ca răspândire pe glob. Dacă tendința actuală continuă, majoritatea victimelor vor fi femei.


Astăzi, femeile sunt de trei ori ami predispuse la depresie decât bărbații. Acestea au tendința să analizeze mai mult lucrurile, ceea ce poate fi un lucru bun dar în același timp le predispune la dezvoltarea unei depresii.
 
Majoritatea sunt de părerea că depresia este o tristeţe continuă. De fapt, depresia este o afecţiune emoţională, iar oamenii care devin depresivi pot simți o stare de furie şi mânie continuă.
 
Cauzele depresiei
 
Uneori, depresia poate fi cauzată de factorii biologici, cum ar fi fluctuația nivelelor de hormoni imediat după naștere sau înainte de menopauză.
 
De asemenea, depresia poate fi determinată de factorii externi – moartea unuui părinte, divorțul, pierderea slujbei. Chiar și conflictele din viața de zi cu zi pot ajunge să declanșeze o depresie moderată.
 
Depresia moderată se manifestă, adeseori, ca sentimente negative puternice de regret, vină, descurajare și neputință.
Cazurile mai severe s-ar putea să fie însoțite de simptome cum ar fi pierderea apetitului, tulburări ale somnului și dificultăți de concentrare. 
 
Depresia poate fi tratată
 
Odată identificată, depresia poate fi tratată cu ușurință, cerând ajutorul psihologului. În cazul depresiilor severe, va trebui să faci o vizită unui medic care ar putea să-ți recomande o combinație de ședințe de terapie și medicamente antidepresive.
 
În cazul depresiilor minore, poți apela la remediile naturale. Bea zilnic o cană cu ceai de sunătoare. Potrivit studiilor, sunătoarea este la fel de eficientă pentru tratarea depresiei ca și cele mai frecvent prescrise medicamente antidepresive, doar că are mai puține efecte secundare decât acestea. 
 
Află AICI cum recunoşti depresia la copil
 
De asemenea, este inidicat să duci un stil de viață sănătos. Elimină cofeina și zahărul din alimentație timp de două săptămâni și vei observa că te vei simți mai bine. 
 
Ai nevoie de un prieten sau doi pe care să îi poți chema atunci când ești supărat sau trist, cineva care să fie în stare să te asculte. Asigură-te că poți avea și momente fericite cu acea persoană. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:59


Oferta extra: castigi online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »