Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum să-i ții în frâu pofta de dulciuri?

Autor: Daniela Purcaru | 05 April, 17:55 | 1 comentariu

Iepurași și ouă de ciocolată, bomboane, jeleuri - toate îi îmbie pe cei mici să le mănânce și adesea nimeni nu mai ține cont că au întrecut măsura. Uneori uităm de reguli, iar copiii ajung să consume cu anumite ocazii o cantitate de zahăr echivalentă cu aceea recomandată de specialiști pentru 2-3 săptămâni.


Potrivit unui dietetician pediatric de la Academia de Nutriție din Texas, SUA, un iepure de ciocolată mai mare poate să conțină și circa 100 g de zahăr. Un copil cu vârsta sub 2 ani nu ar trebui să consume zahăr deloc. Cel puțin așa susține Asociația americană a inimii care susține și că, între 2 și 18 ani, limita consumului de zahăr ar fi bine să fie de 25 g.

Reține!

Dintre dulciurile care îi atrag pe cei mici în preajma sărbătorilor, jeleurile conțin mult zahăr. Un sfert de porție de jeleuri are 27 g de zahăr, iar un ou cu unt de arahide are 8 g de zahăr.

Împarte dulciurile primite în porții

Nu-l lăsa pe cel mic să facă exces de dulciuri! Dacă primește mai multe, explică-i că poate mânca după masă câteva, pe care le alege el, și să păstreze restul și pentru zilele următoare. Îl poți pregăti din timp pentru asta, spunându-i că nu este bine să mănânce toate dulciurile pe care le primește dintr-odată sau în aceeași zi.

Riscurile abuzului de zahăr sunt demne de luat în seamă. Pe lângă apariția cariilor dentare, zahărul în cantitate mare îi scade imunitatea, îi poate provoca boli cardiovasculare sau diabet zaharat de tip 2.

Atenție!

Copiii cărora nu li se permit dulciurile pot face excese atunci când au ocazia să le mănânce și când nu-i mai au pe părinți în preajmă.

Fii un exemplu!

Părinții sunt cele mai bune modele pentru copii, deci ai grijă ce și cât mănânci. Dacă își surprind unul dintre părinți mâncând ciocolată pe ascuns, nu va mai putea să respecte regulile pe care le impune acesta.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:55

Oferta extra: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »