Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Cum să eviți despicarea firelor de păr

Autor: Cristina Mitrea | 09 November, 10:55 | 0 comentarii

Multe femei preferă să își poarte părul lung, însă, dacă nu sunt tunse regulat, vârfurile firelor se tocesc și oferă un aspect general neplăcut. Ce e de făcut pentru a evita despicarea firelor?


Nu-ți spăla părul zilnic

Multe persoane se spală pe cap în fiecare zi, pentru că simt că transpiră și părul le miroase neplăcut. Stiliștii recomandă spălarea la distanță de cel puțin două zile, pentru a nu agresa firele de păr și pentru a împiedica despicarea lor mai repede decât e cazul. Dacă simți că pielea capului miroase neplăcut de la o zi la alta, folosește, în ziua în care nu îți speli părul, un șampon uscat.

Utilizează un balsam leave-in

Pentru a încetini despicarea firelor de păr, e bine să folosești după spălare un balsam leave-in. Acesta va oferi protecție părului, mai ales dacă obișnuiești să apelezi la uscătorul de păr și produse de styling. Când usuci părul, nu îl freca puternic cu prosopul, pentru că și această acțiune îl poate deteriora. Lasă-ți prosopul înfășurat în jurul capului cel puțin 20 de minute pentru a absorbi treptat umezeala.

Folosește un pieptăn cu dinții rari

Dacă îți piepteni părul când e ud, riști să rupi bucăți din el sau fire întregi. Cel mai bine e să îl usuci puțin înainte și apoi să folosești un pieptăn cu dinții rari. Dacă preferi peria, e bine să utilizezi una de lemn, care descurcă părul și îl netezește în același timp. Pentru a evita ruperea și despicarea firelor, perie-ți părul mai întâi la vârfuri și apoi pe toată lungimea.

Taie-ți vârfurile regulat

Deși nu-ți vine să te tunzi prea des dacă dorești să ai un păr cât mai lung, e indicat ca, o dată la 3 luni, să îți tai vârfurile, pentru a păstra aspectul sănătos al firelor. În plus, e bine să știi că părul îți schimbă fizionomia doar dacă trece puțin peste nivelul umărului - deci nu e nevoie să-l lași să crească până la talie, pentru că nu-ți va îmbunătăți semnificativ imaginea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »