Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum să crești un copil sociabil

Autor: Dorina Novac | 28 June, 12:50 | 0 comentarii

Copii sociabili, de multe ori, ne surprind cu întrebări amuzante, care ne lasă fără replică. Dacă pentru unii ștrengari pare un obicei firesc, pentru alții, această capacitate trebuie educată.


Orice părinte își dorește să crească un copil sociabil, care să se descurce de minune la școală și să aibă mulți prieteni. Unii ștrengari, însă, întâmpină dificultăți în a menține un dialog cu semenii lor. Astfel, unii copii fug de interacțiunea cu semenii lor și petrec tot timpul singuri. 

Fii model pentru copil

Ei bine, este cunoscut faptul că cei mici imită comportamentul părinților. De aceea, trebuie să fii un model pentru copilul tău. Arată-i cât mai multă afecțiune, pentru că astfel va deveni mai deschis și mai sociabil

Atunci când vezi că cel mic se lasă greu convins să ofere o jucărie unui alt copil, explică-i  că este bine să fie prietenos, iar jocul dintre ei va deveni mult mai distractiv. 

Implică-l în activități de echipă

Înscrie-l la un club de muzică sau de dans ca să-l ajuți să se conecteze cu ceilalți. Spiritul de echipă  încurajează comunicarea, creativitatea, prietenia și colaborarea. Astfel, cel mic își va dezvolta încrederea în sine, se va familiariza cu vorbitul în public și va dobândi abilități de interacțiune socială.

Încurajează-l să aibă încredere în el

Pentru a reuși să se integreze într-un grup de copii, este foarte important să aibă curajul să înceapă o conversație. Adeseori, unii copii sunt sociabili, dar le lipsește încrederea în sine. Dacă greșește, nu-l descuraja. Explică-i cât de importante sunt greșelile și că poți învăța din ele. 
 
Află AICI ce faci când copilul se îneacă?

Chiar dacă, în ciuda tuturor încercărilor de a-l ajuta, lucrurile nu se îmbunătățesc, ar fi bine să consultți un specialist .
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »