Familia ta / Copii »

Cum prevenim răcelile la copii

Autor: A.C. | 17 September, 08:40 | 0 comentarii

Odată cu începerea şcolilor şi a grădiniţelor, cea mai mare grijă a părinţilor sunt răcelile inerente la intrarea în colectivitate. În acest fel, cei mici îşi dezvoltă, de fapt, imunitatea. Cum ne ferim totuşi de infecţiile respiratorii aflăm de la medicul primar pediatru Mihai Craiu care a explicat la Digi 24 tot ce este de făcut cu privire la creșterea imunității celor mici.


Cât răcește un copil

Nu trebuie să ne speriem de răceli, aceste afecțiuni sunt prețul imunologic pe care îl plătim la intrarea în colectivitate, trebuie să se întâmple, toți părinții care au copii mai mari știu că se va întâmpla în primul an de colectivitate. De asta a apărut clasa zero pentru că înainte, cei mici care nu mergeau la grădiniță și intrau în clasa întâi lipseau foarte mult și nu reușeau să aibă rezultate școlare bune. Copiii ar trebui să intre în colectivitate cu un an sau doi înainte să meargă regulat la școală. În primii ani de colectivitate se întâmplă în medie între 5-7 răceli pe sezonul rece adică cel mai prost scenariu ar fi două săptămâni răcit, două buni. De asta este bună și grădinița. 

Nu ținem copilul în casă dacă e răcit

Când spunem răceli aș zice că este vorba de afecțiuni acute respiratorii caracterizate prin febră și tuse. În primele zile de simptome copilul ar trebui să stea acasă, dar nu în interior. Pentru că din păcate sunt mulți părinți români care atunci când copilul face o boală respiratorie îl țin în casă 2-3 săptămâni din cauza curenților de aer. 

Cum creștem imunitatea copiilor

Nutriția echilibrată, o sursă bună de vitamine și fructe sau legume. activități zilnice obișnuite, un grad de îmbrăcare potrivit, nu excesiv. Pentru  o imunitate bună este nevoie de timp, experiență și învățare. Nu încurajez părinții să dea copiilor produse chimice în speranța îmbunătățirii imunității. Ar putea să le dea fructe, să facă mai multă mișcare să aibă grijă de excesul de căciuli și haine pe copii, dar alte lucruri deosebite nu prea.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »