Familia ta / Copii »

Cum poți preveni și rezolva, ca părinte, agresiunile între copii

Autor: Cristina Mitrea | 12 October, 09:20 | 0 comentarii

Agresiunile între copii, vechi de când lumea și grupate în prezent sub numele de bullying, includ momentele în care un copil, de obicei unul care se folosește de poplaritatea lui, încearcă să-l rănească pe un altul la nivel fizic, prin lovituri sau psihic, prin atacuri verbale sau răspândirea de informații false. Ce poți face tu, ca părinte, pentru copilul tău?


Articole similare:

Învață-l că e greșit să ataci alte persoane

Spune-i că te îngrijorează conflictele dintre copii și că în familia voastră se consideră că fiecare persoană merită tratată cu respect. Explică-i că atunci când împinge un coleg, îi spune lucruri răutăcioase sau nu îl acceptă în grupul din care el face parte, toate acestea înseamnă lipsă de respect. De asemenea, încurajează-l ca, în situația în care el este cel atacat fizic sau verbal, să te anunțe și să găsiți o soluție împreună.

Caută semne de agresiune asupra lui

Discută constant cu cel mic despre ce face la școală, pentru a-ți da seama din timp dacă i se întâmplă ceva neplăcut. Dacă vine acasă cu vânătăi, se plânge des de dureri de cap sau de stomac și nu vrea să mai meargă la școală, e posibil să fi avut altercații cu anumiți colegi. De cealaltă parte, dacă ți se pare că e mereu agitat și îi e greu să-și stăpânească furia, ar putea fi el cel care îi agresează pe alții.

Nu îngropa totul în tăcere

În cazul în care ai constatat că e vorba de agresiune îndreptată împotriva copilului tău, discută cu învățătoarea sau cu diriginta și determină-l pe cel mic să ceară ajutor profesorilor atunci când este victima unui atac între colegi. Dacă, însă, copilul tău îi lovește pe alții sau îi atacă verbal, explică-i că are mai mult de câștigat trăind în armonie cu cei din jur și oferă-i mereu un exemplu prin comportamentul tău civilizat. Nu în ultimul rând, discută cu alți părinți despre acțiunile copiilor voștri, pentru că e posibil să învățați unii de la alții sau să găsiți împreună soluții de rezolvare a conflictelor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »