Sanatatea ta / Tratamente »

Cum ne dăm seama că avem probleme cu memoria

Autor: A.C. | 18 March, 17:20 | 0 comentarii

Alimentele pe care le alegem ne influențează capacitatea de memorare, dar și activitățile zilnice. Pierderile de memorie îi afectează mai ales pe vârstnici, însă pot apărea şi la tineri, în acest ultim caz fiind favorizate mai ales de oboseală şi de stres. Exerciţiile pentru antrenarea creierului pot ajuta la prevenirea pierderilor de memorie. 


Este normal să uităm uneori un număr de telefon sau numele unui actor, de pildă. Acest tip gol de memorie survine mai ales din cauza ritmului trepidant al vieţii, surmenajului intelectual şi tensiunii date de îndeplinirea obligaţiilor profesionale.

”Ne îngrijorăm în momentul în care problemele de memorie interferează cu activitățile zilnice. Adică atunci când apar probleme de limbaj, uităm anuminte cuvinte, apar tulburări de comportament, dezorientare. Pentru asta trebuie să mergem la medic și să facem o anamneză amănunțită atât cu pacientul, cât și cu aparținătorii, familia și apropiații sunt foarte importanți în cazurile de tulburări de memorie. Apoi se realizează un examen neurologic amănunțit corelat cu teste neurocognitive, apoi se decide dacă este nevoie de imagistică  cerebrală sau analize de laborator.

Ne antrenăm creierul prin menținerea unei stări bune de sănătate a creierului. Adică cititul în fiecare zi, activitate zilnică minimum 30 de minute, o alimentație de sănătoasă. Tratamentul celor care suferă de probleme cu memoria este unul medicamentos. Din păcate boala Alzheimer afecteză mai mult femeile decât bărbații, frecvența este undeva la 60 de ani” a explicat la Digi 24, Bianca Niţu, medic neurolog.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »