Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum îți dai seama dacă ai alergie la carne?

Autor: A.C. | 14 February, 08:30 | 0 comentarii

Alergiile sunt destul de serioase și îți pot afecta calitatea vieții. De aceea, trebuie să fii mereu atent la simptome. Ai putea avea alergie la carne fără să știi.


Iată care sunt simptomele pe care trebuie să le urmăreșți:

- ți se face rău imediat cum mănânci carne.

- ai nasul înfundat și începi să strănuți constant.

- încep să-ți apară mâncărimi pe corp.

- te simți amețit. Dacă ai toate aceste simptome, este posibil să fii alergic la carne.

Această alergie se poate dezvoltă la orice vârstă. Mergi imediat la medic pentru tratament.

Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:

Crește nivelul de colesterol

Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă.

Riști să suferi de obezitate sau de boli de inimă

Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.

Te predispune la cancer

Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.

Crește riscul de contaminare cu paraziţi şi germeni

Carnea trebuie preparată bine înainte de a fi consumată, deoarece numai astfel bacteriile, paraziţii şi virusurile pot fi distruse în totalitate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »