Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum îți dai seama că ai lipsă de calciu

Autor: Simona Stănoi | 03 October, 11:25 | 0 comentarii

Calciul ajută la menținerea sănătății sistemului osos, însă deficiențele pot afecta întreg organismul, ducând, în timp, la apariția osteoporozei. De aceea, este recomandat să recunoști semnele care pot indica lipsa acestuia pentru a le identifica din timp.


Crampe musculare

Dacă ai din când în când crampe musculare care nu persistă, nu e cazul să te alarmezi.

În schimb, dacă disconfortul este permanent și ți se întâmplă des să ai dureri, acesta poate fi un semn că nivelul calciului din organismul tău este foarte scăzut.În acest caz, este indicat să nu mai amâni vizita la medic.

Lipsă de vitamina D

Pentru a putea fi asimilat de organism, calciul are nevoie de vitamina D pentru a fi absorbit de organism, așa că trebuie să te expui zilnic, cel puțin 10 minute la razele solare.

Stări de anxietate

Deficiențele de calciu se pot răsfrânge și asupra comportamentului, prin apariția stărilor de anxietate, de irascibilitate sau chiar a depresiei. Acestea pot fi însoțite de simptome precum țiuitul în urechi sau durerile de cap persistente.

Poți procura calciu din alimente precum alunele, nucile braziliene, broccoli sau varză.

De evitat!

Dacă obișnuiești să iei suplimente de calciu pe stomacul gol, ele își vor face efectul, dar nu la fel de bine ca atunci când le iei după ce ai mâncat ceva, deoarece astfel vor fi absorbite mai rapid de organism.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »