Psiho / Dezvoltare personala »

Cum îți crești buna dispoziție

Autor: Cristina Mitrea | 13 September, 08:45 | 0 comentarii

Chiar dacă ești o persoană optimistă și luminoasă de felul tău, sunt zile în care până și ție ți se îneacă toate corăbiile, te simți trist și fără vlagă. Iată ce poți face pentru a-ți crește buna dispoziție!


Caută informații pozitive

Psihologii spun că dacă citim în fiecare zi cuvinte pozitive și le introducem în vocabular, ne antrenăm creierul să se gândească la lucruri bune pe termen lung. Caută pe Google „cuvinte pozitive” sau „listă de cuvinte frumoase” și învață în fiecare zi câte un termen pe care nu-l știi.

Nu te lăsa influențat de micile inconveniente

Tuturor ni se întâmplă lucruri mai puțin plăcute, iar uneori vin toate în aceeași zi, însă nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de ee. Gândește-te că nu e un capăt de țară dacă mâncarea comandată la prânz nu are chiar gustul așteptat sau dacă cineva te-a călcat pe picior din greșeală la metrou.

Concentrează-te pe ce e bun

Dacă ești genul care observă imediat caracteristicile negative ale unei persoane sau ale unei situații, încearcă să te concentrezi conștient pe părțile bune. Fiecare om întâlnit și fiecare situație de viață au, dacă nu o încărcătură pozitivă, cel puțin puterea de a ne învăța câte o lecție.

Stai pe lângă persoane joviale

Se spune că e imposibil să stai încruntat dacă te afli zilnic în preajma unor persoane senine. Așa cum indivizii care tună și fulgeră mereu ne pot da o stare proastă dacă ne aflăm în preajma lor, tot așa oamenii care degajă calm ne încarcă și pe noi cu energie pozitivă.

Petrece mai puțin timp pe rețelele sociale

Specialiștii au constatat că dacă petrecem prea mult timp pe rețelele sociale, urmărind viețile altora și comparându-ne constant cu ei sau invidiindu-i pentru ceea ce au, putem începe să manifestăm simptome de anxietate socială și depresie. E bine, deci, să pui accentul pe moderație când e vorba de timpul petrecut pe internet.

Dormi suficient

Dacă te culci târziu și te trezești devreme, fără să dormi cele 7-8 ore necesare, buna ta dispoziție va avea de suferit. Anumite studii au arătat - și cu siguranță ai observat și tu - că lipsa de somn conduce la gânduri negative și stare sufletească apăsătoare, mai ales dacă e vorba de nopți pierdute frecvent.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »