Remedii naturiste / Frumusete din natura »

Cum îngrijeşti pielea uscată

Autor: Simona Stănoi | 25 July, 14:23 | 0 comentarii

Pe timpul verii, pielea are tendinţa să se usuce, să devină sensibilă, uşor iritabilă şi predispusă ridării premature, de aceea necesită o îngrijire sporită.  Dacă îţi doreşti o piele hidratată, tot ceea ce trebuie faci e să ţii cont de câteva sfaturi care sunt la îndemâna oricui.


Motivele care determină uscarea pielii

Printre cele mai frecvente cauze care provoacă uscarea excesivă a pielii se numără clima, înaintarea în vârstă, lipsa grăsimilor, consumul redus de lichide, aerul uscat, curăţarea excesivă a pielii, duşurile lungi şi fierbinţi, moştenirea genetică, glandele sebacee aproape inactive, ori un dezechilibru hormonal.

Pielea se regenerează o dată la 6 săptămâni

De aceea, celulele moarte trebuie îndepărtate săptămânal cu un exfoliant blând. Acesta ajută la curăţarea şi destuparea porilor, permițând astfel permite o bună oxigenare şi o bună absorbţie a produselor pe care le foloseşti. Zaţul de cafea, zahărul brun, fulgii de ovăz, mălaiul pot fi folosite pe post de scrub-uri naturale excelente.

Folosește măști din ingrediente naturale

Dacă îți dorești să preîntâmpini apariția ridurilor, poți folosi o dată pe săptămână o mască obținută din ingrediente naturale, chiar din bucătăria ta. Iată 3 măști pe care le poți încerca:

1. Masca cu miere şi  lămâie curăţă şi hidratează în profunzime tenul, oferindu-i un aspect sănătos, vizibil întinerit. Amestecă 1 linguriță de miere cu 1 linguriță de zeamă de lămâie și aplici pe ten masca obținută, evitând zona ochilor. O lași să acționeze 10 minute, apoi clatești cu apă călduță.

2. Masca cu suc de portocale are efect tonic asupra tenului. Stoarce zeama de la o portocală și aplic-o direct pe faţă, cu ajutorul unui disc demachiant. După ce se usucă, clăteşte cu apă călduţă.

3. Masca de banane readuce la viaţă tenul uscat. Curăţă o banană de coajă, pasează-i miezul, adaugă puţină miere și întinde-o uniform pe ten. Dacă dorești, poți adăuga și 10 picături de zeamă de lămâie. După 10-15 minute clătești.

Sfatul Click!sănătate

Este recomandat să eviți folosirea săpunului sau a loţiunilor pe bază de alcool, deoarece usucă şi mai mult pielea. În schimb, optează pentru cele care conţin lanolină.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »