Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum îl înveți pe cel mic să fie disciplinat de sărbători?

Autor: Ramona Liță | 15 December, 15:45 | 0 comentarii

În această perioadă cei mici sunt mai mult decât rasfățați, fiind în centrul atenției riscă să devină mult prea mofturoși și greu de stăpânit.


Pentru a te bucura de magia sărbătorilor în liniște trebuie să aplici câteva reguli foarte simple iar prima dintre ele este despre alegeri.

Tu știi foarte bine că în viață totul este despe alegerile pe care le faci, astfel că dacă vrei ca și copilul tău să devină un om responsabil . Când sunt mici au tendința să ceară foarte multe lucruri, motiv pentru care este necesar să vorbești cu el să îi explici pe înțelesul său pentru a-l lăsa mai apoi pe el să facă alegerea finală.

Scrisoarea pentru Moșu

E frumos să vezi multe cadouri sub pomul de Crăciun, însă ideal ar fi ca fiecare să aibă un singur cadou.

De aceea este necesar să îl ajuți pe cel mic să facă diferența dintre ce îi lipsește, ce își dorește și ce are într-adevăr nevoie.

Deși știi că își dorește foarte multe jucării, învață-l să fie cumpărat de mic, și mofturile însoțite de crizele nervoase vor dispărea.

Cu ocazia asta vei afla în mod cert ce trebuie să îi aducă moșul. Bucuria sa va fi mult mai mare când va vedea că moșul i-a mai adus și ceva în plus doar pentru că a fost ascultător și cumpătat.

Află cum să faci rost de cadoul potrivit AICI

Ajută să facă diferența între nevoie și dorință

Tu știi foarte bine că imaginația celor mici este foarte bogată, când face scrisoare pentru moșu asigură-te că cerințele îi sunt pe deplin înțelese.

Explică-i beneficiul dorințelor realiste, care să îi vină în ajutor. În felul acesta vei evita dezamăgirea lui când va despacheta cadoul.

Dacă își dorește un unicorn drept animal de companie, și mai ales viu, este clar că nu îi este clară diferența dintre aceste două aspecte.

Învață-l să împartă de sărbători

Perioada acesta este minunată nu doar pentru că primești daruri, dar și dăruiești al rândul tău, deci de ce să nu îți înveți copilul și această acțiune atât de frumoasă.

În această perioadă puteți să faceți curățenie împreună la hăinuțele lui și tot împreună să mergeți la un centru de copii defavorizați și să îi bucurați.

Vei observa că se va bucura și totodată se va simți mândru de fapta sa. Se va dezvolta în felul acesta compasiunea față de semeni și se va simți bine ajutâd pe cei din jur. Așa vei ști că va deveni un om bun, milos și cu suflet frumos.

Ajută-l să crească frumos și să vadă frumosul în lucrurile simple.

Acțiunile caritabile îl vor ajuta să prețuiască și mai mult ceea ce va primi și pe viitor îi va fi tot mai ușor să facă alegeri, cerând exact strict necesarul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »