Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum îl ajuți pe bebe când îi cresc primii dinți

Autor: Dorina Novac | 08 February, 10:45 | 0 comentarii

Apariția dinților de lapte înseamnă agitaţie şi multe nopţi nedormite, atât pentru cel mic, cât şi pentru părinţi. Copilul este neliniștit, are gingiile umflate, izbucnește în plâns și poate avea tulburări de tranzit intestinal.


De obicei, primii dințișori la copii apar între 5 și 7 luni, însă nu este o regulă. Primii care apar sunt, de obicei, cei 2 dinţi din faţă jos, numiţi incisivi. Aceştia sunt urmaţi, după 4 sau 8 săptămâni, de către cei patru dinţi din faţă, sus (incisivii centrali şi laterali). Mai târziu, aproximativ după o lună răsar şi incisivii laterali de jos.
 
Există cazuri rare când copiii se nasc cu unul sau doi dinţi deja apăruţi, sau le apar dințișorii în primele săptămâni de viaţă. Pe măsură ce dințișorii cresc, copiii încep să saliveze mai mult, dar și să mestece diverse lucruri din jurul lor.
 
Pentru unii copii, erupția dinților este dureroase. Micuții devin agitați, plâng și nu reușesc să doarmă nopțile. Gingiile umflate ar putea ridica un pic temperatura copilului.
 
Unele remedii îl pot ajuta pe micuțul tău să suporte mai ușor durerea primilor dințișori.
 
Pune comprese reci
 
Pune un tifon umed la răcit în frigider. Pentru un efect mai liniștitor, înmoaie  tifonul în ceai de mușețel, asta îl va calma pe bebeluș și îl va ajuta să doarmă mai bine. 
 
Jucării speciale pentru ameliorarea durerii
 
Micuților le place să simtă presiunea asupra gingiilor lor, deoarece îi distrage atenția de la senzația de durere dentară. Astfel, este indicat să ai pregătite câteva jucării speciale pentru ameliorarea durerilor. Sunt jucării pentru dentiție care sunt mai moi, altele mai tari și sunt unele care au atât suprafețe moi cât și tari.
 
Gelurile sau cremele pentru durere
 
Aproape în toate farmaciile poți găsi geluri sau creme pentru ameliorarea durerilor de dinți la copii. Mare atenție, gelurile sau cremele pentru dentiție care conțin benzoicaină nu sunt recomandate copiilor sub vârsta de 3 ani fără recomandarea medicului.
 
Află AICI cum tratezi diareea bebelușului!
 
De asemenea, orice mămică trebuie să fie atentă la cantitatea de gel pe care o aplică pe dințișor. Trebuie să nu fie în cantitate prea mare – gelul se poate deplasa de pe gingii spre gâtul bebelușului și acesta poate amorți.
 
Bine de știut!
 
Îngrijirea dinţilor la copii trebuie să înceapă chiar înainte de apariţia primului incisiv. Astfel, este bine să ștergi zilnic cu un tifon umed și curat gingiile bebelușului.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »