Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cum evoluează în timp viața sexuală în cuplu

Autor: Cristina Popescu | 04 September, 15:55 | 7 comentarii

O știm sau am simțit-o la un moment dat cu toții - luna de miere nu durează pentru totdeauna. Însă, asta nu înseamnă că viața sexuală a unui cuplu se va schimba dramatic de îndată ce ,,DA-ul" a fost rostit.


Specialiștii susțin că avem de-a face cu un flux şi un reflux în relaţia intimă de cuplu de-a lungul anilor. Cum se schimbă viaţă sexuală a partenerilor odată cu trecerea timpului?

,,Dorinţa noastră sexuală are momente de ,oscilație' în diferitele puncte ale vieţii, dar asta nu înseamnă că se schimbă în rău”, spune psihologul Rachel Needle.

,,Există o multitudine de factori care contribuie la răspunsul nostru sexual, printre care sănătatea fizică, stresul, anxietatea şi calitatea relaţiei în care ne aflăm”, adaugă psihologul.

Iată, deci, câteva răspunsuri în ceea ce privește viața sexuală a unui cuplu în diferitele etape ale vieții!

A doua aniversare

,,Ca în cazul majorităţii cuplurilor, eu şi cu soţul meu am trecut, la început, printr-o faza în care făceam sex dimineaţă, la prânz şi seară, câteodată chiar şi în miezul nopţii”, spune un cititor al site-ului Prevention. Dar, când am ajuns la aniversarea de doi ani, deja intrasem într-o perioada în care aveam relaţii intime mult mai rar”, a adăugat acesta.

,,Atunci când viaţă dumneavoastră sexuală se schimbă, faptul că va stresaţi din cauza asta nu ajută, ci înrăutăţeşte lucrurile. Trebuie să realizaţi că este aproape imposibil să reproduceţi pasiunea şi încântarea care existau atunci când va îndrăgosteaţi. Este în regulă”, precizează Needle.

A cincea aniversare

Până la a cincea aniversare majoritatea cuplurilor au format deja o familie, iar creşterea copiilor va poate da peste cap viaţă sexuală.

,,Atunci când partenerii devin părinţi, este esenţial să îşi redefinească nevoile referitoare la intimitate”, susține terapeutul Rebecca Wong.

Pentru că acum relaţia este construită în jurul mai multor persoane, multe cupluri experimentează o scădere în frecvenţa relaţiilor intime în primii 3-5 ani după momentul în care au devenit părinţi.

A zecea aniversare

Aceasta poate fi o perioada agitată în viaţă unui cuplu. Pentru unii, cariera începe să prindă avânt, iar în cazul altora, copiii creionează un program frenetic.

Experţii spun că şi în aceste cazuri, cuplurile ar trebui să facă un efort şi să îşi programeze momentele intime.

A 20-a aniversare

Pe măsură ce copiii pleacă la facultate, multe cupluri rămân într-un cuib gol, iar aceasta poate fi o perioadă excelentă în ceea ce privește sexul. Cu o condiție, însă!

,,Dacă aţi lucrat la relaţia voastră în ultimii 20 de ani, această libertate nou regăsită poate demara o a două luna de miere”, explică Needle.

A 30-a aniversare

Faţetele menopauzei pot fi urâte din acest punct de vedere. Diann Wingert, psihoterapeut, a vorbit despre efectele menopauzei asupra vieţii sexuale: multe femei iau câteva kilograme în plus, îşi pierd apetitul sexual şi au bufeuri de căldură.

Asta duce la dezamăgire şi poate dauna relaţiei, spune Wingert, care a adăugat că în cele din urmă ,,şi-a găsit drumul” printr-o viaţă activă şi o dietă sanatatoasa, care într-un final i-a schimbat în bine şi viaţă sexuală.

,,În acest punct comunicarea este mai importantă că niciodată. În general bărbaţii sunt mai înţelegători cu privire la schimbările corpurilor partenerelor în această perioada decât sunt ele cu propriul corp”, spune Wingert.

A 40-a aniversare

Chiar dacă atunci când aţi ajuns la a 40-a aniversare lucraţi sau nu, cheia pentru a rămâne conectaţi în dormitor este să fiţi conectaţi şi în afară lui. Este important să găsiţi interese comune.

A 50-a aniversare

Potrivit unui studiu publicat în Archives of Sexual Behavior, cuplurile care ajung la cea de-a 50-a aniversare experimentează o ascensiune în ceea ce privește activitatea sexuală.

,,După 50 de ani împreună nimic nu mai este nepotrivit în dormitor. Sexul nu mai este un sport, ci o modalitatea distractivă de reconectare”, mărturisește un cititor Prevention.com.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Rodica | 04 September 2015, 17:13
Merita testat! De ce merita sa testezi si tu acest sistem prin care sa ajungi mai usor la castiguri suplimentare? Pentru ca activitatea e foarte simpla, o desfasori in timpul liber si nu ai nicio obligatie. Nici macar nu trebuie sa recrutezi oameni. Totul e mai usor decat crezi! Iti trimit mai multe informatii dupa ce imi ceri detalii la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Florin | 04 September 2015, 20:06
Castiguri rapide la domiciliu! Numai pentru cei care au nevoie urgent de bani, acum: castigati simplu, printr-un program deja verificat si care functioneaza excelent! Trebuie doar sa aveti calculator si conexiune la internet. Nu e necesara niciun fel de experienta! Va asiguram noi toata instruirea de specialitate, gratuit! Cereti acum mai multe informatii la adresa de email:[email protected]
3 Postat de: Codrea | 05 September 2015, 08:31

MUNCA LA DOMICILIU.Cautam persoane pasionate pentru a lucra pe internet.Castig lunar sigur si decent. Cerinte:cunostinte minime de operare pe calculator, conectare la internet,seriozitate si perseverenta in munca.Detalii prin transmiterea “info” la email:[email protected]

4 Postat de: Alina | 05 September 2015, 14:48
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, trimiteti un e-mail cu textul info la adresa: [email protected]
5 Postat de: Mihai | 05 September 2015, 15:12
Tot ceea ce dăruim se întoarce mai devreme sau mai târziu la noi. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »