Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cum este sexul la 20, 30, 40, 50 de ani

Autor: Claudia Georgevici | 26 July, 12:20 | 404 comentarii

Viaţa sexuală este influenţată într-o mai mare sau mai mică măsură de vârstă. Iată câteva repere despre cum variază sexul în funcţie de vârstă! ...20 de ani: hormoni+vise erotice


Din adolescenţă şi până la împlinirea vârstei de 20 de ani, băieţii şi fetele se situează biologic oarecum la poli opuşi. Din cauza creşterii nivelului de testosteron, hormon considerat adevărat „carburant” sexual, băieţii au frecvent vise erotice, materializate sau nu. În ceea ce le priveşte pe fete, ele sunt mai ales preocupate să îşi canalizeze sexualitatea pentru a-şi seduce partenerul.

20 – 30 de ani: vremea ,,descoperirilor" intime

Pentru ambele sexe, aceasta este vârsta celor mai multe descoperiri pe plan erotic. Între aceste vârste, femeile par să prefere discuţiile despre sex, spre deosebire de bărbaţi, care trec mai repede la „fapte”. Bărbaţii trebuie să ţină cont de faptul că partenerele lor au mai multă nevoie de preludiu decât ei, de stimulare a zonelor plăcerii pentru a ajunge la orgasm.


Mai poți citi:

 - Poziții sexuale care vă mențin în formă

 - De ce doare actul sexual

 - Pană sexuală. Ce e de făcut?


30 – 40 de ani: maturizare sexuală

Mai puţin „presaţi” de hormoni, bărbaţii şi femeile pot profita de întreaga experienţă acumulată pentru a-şi oferi reciproc plăcere, multe femei ajungând de-abia acum să trăiască adevăratele orgasme. Totuşi, acum poate surveni rutina sexuală, de aceea sexologii sfătuiesc cuplurile să acorde suficient timp vieţii intime.

40 – 50 de ani: apogeul erotic

Teoretic, între 40 şi 50 de ani ar trebui ca viaţa sexuală să fie una echilibrată şi armonioasă, mai ales în cazul partenerilor care sunt împreună de mulţi ani, care îşi cunosc dorinţele şi aşteptările sexuale. Însă, tot acum, unii bărbaţi vor să îşi trăiască din nou adolescenţa sau să îşi materializeze unele fantezii sexuale („criza bărbatului de 40 de ani”).

După 50 de ani: încă se mai poate

Schimbările hormonale asociate menopauzei şi andropauzei îşi pun amprenta şi asupra vieţii sexuale. Astfel, intrarea la menopauză îi poate da femeii sentimentul că nu mai este dorită. În plus, scăderea nivelului de estrogen îi poate diminua acesteia dorinţa de a face dragoste, neajuns care poate fi depăşit cu ajutorul terapiilor de substituţie hormonală. Bărbaţii au nevoie de mai multă stimulare, pentru că nici reacţia lor erotică nu mai este „automată”, ca la 20 de ani.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihaela | 30 July 2011, 19:49
Persoane singure cautam parteneri pentru relatii serioase sau intilniri ocazionale,suntem acum online pe SUPERFEMEI.NET si te asteptam sa vorbim.Vino sa te relaxezi alaturi de noi.
2 Postat de: Goagal | 22 September 2011, 13:31
Dupa cum vad eu anunturile, pofticiasele sufera din cauza ,,crizei,,banesti; lipsa la apel macho...Le sugerez sa treaca la ,,economate,,. s-o mai gasi ceva bun cu pret redus.
3 Postat de: Conu Raj | 19 October 2011, 17:01
Am 47 de ani. F---t de doo ori pa an. Dela anu vreau so mai raresc
4 Postat de: Eva Kent | 17 November 2011, 08:32
WWW.ESC0RTE69.NET
5 Postat de: Anabella | 17 November 2011, 19:02
eu personal am 35 de ani si nu mai simt nevoia de a face sex ce asi putea face?
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »