Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum depistezi simptomele cancerului în stadii incipiente

Autor: Cristina Popescu | 20 January, 08:05 | 3 comentarii

Detectarea cancerului în stadii incipiente este mai greu de realizat, cu atât mai mult cu cât anumite tipuri de cancer prezintă, din păcate, simptome specifice abia în ultimele stadii ale bolii, astfel că un control medical anual este absolut necesar și recomandat, indiferent de vârstă.


Iată, așadar, câteva ,,semne tăcute'' ale cancerului și când ar trebui să te îngrijoreze acestea!

Pierderea inexplicabilă în greutate într-un interval de o lună poate fi unul dintre semnele ascunse ale cancerului. Astfel, slăbitul brusc poate indica un cancer pancreatic, cancer de stomac, cancer esofagian sau cancer pulmonar.

Orice persoană care suferă de cancer va face febră la un moment dat. Febra apare atunci când maladia afectează sistemul imunitar sau ca urmare a tratamentului pentru cancer.

Oboseala este un alt simptom al cancerului și intervine, de obicei, cu episoadele spontane de febră.

Durerea se manifestă atunci când cancerul s-a răspândit deja în organism, fiind de altfel un simptom specific bolii aflată în fază finală. De asemenea, durerea este un simptom premergător cancerului osos sau celui testicular.

Modificările la nivelul înfățișării, cum ar fi schimbarea culorii/formei unei alunițe sau apariția unor leziuni la nivelul pielii, care nu se vindecă în timp, sunt semne ale cancerului în cazul fumătorilor înrăiți, ale celor care mestecă tutun sau al dependenților de alcool.

Constipația, diareea frecventă și sângele în urină sunt alte posibile simptome ale prezenței cancerului, mai ales când urinarea este dureroasă.

Apariția leucoplaziei, o afecțiune care se manifestă prin acoperirea unor zone intinse ale cavitatii bucale cu cheratoză sau placă aderentă, respectiv pe membrana mucoasa a cavitatii în chestiune. Deși aproape toate peliculele albe de leucoplazie orală sunt benigne, ele se pot dezvolta și provoca în timp cancer oral.

Prezența sângelui în spută poate fi un semn de cancer pulmonar, în timp ce sângele în scaun este un simptom al cancerului de colon sau cancer rectal.

De asemenea, cancerul de col uterin sau endometrial se manifestă prin sângerări vaginale anormale.

Sângele în urină poate semnala prezența cancerului la nivelul vezicii urinare, în timp ce sângerarea la nivelul unui dintre mameloane este un simptom specific cancerului mamar.

Indigestia sau dificultățile de înghițire sunt asociate, de obicei, cu cancerul de stomac sau cel esofagian.

Tusea persistentă poate fi semn de cancer de gât și poate da naștere cancerului pulmonar.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sibnet | 20 January 2016, 09:30
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la [email protected]
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat
2 Postat de: Carmen | 20 January 2016, 10:02
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Lorica | 20 January 2016, 13:22

Castigi din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Adauga un comentariu »