Sanatatea ta / Ce te doare »

Cum depistezi disfuncțiile glandei tiroide

Autor: S.S | 05 October, 09:05 | 0 comentarii

Milioane de persoane din întreaga lume suferă de disfuncții ale glandei tiroide, fără ca măcar să știe acest lucru. Deși simptomele nu sunt ușor de recunoscut, existe câteva semne cărora trebuie să le acorzi atenție.


Program de somn dereglat

Dacă înainte adormeai cu ușurință și aveai un somn odihnitor, însă de la un timp te confrunți cu insomnii în lipsa unui factor emoțional declanșator, e cazul să te îngrijorezi. O glandă hiperactivă stimulează sistemul nervos central, fapt care duce la apariția insomniei.

Schimbări ale scaunului

O schimbare bruscă a materiilor fecale în ceea ce privește aspectul sau mirosul este un simptom adesea întâlnit la persoanele care au probleme cu glanda tiroidă. De obicei, acest lucru se întâmplă în cazul glandei tiroide hipoactive. Dacă nu ți-ai schimbat obiceiurile alimentare, ar trebui să mergi la un consult de specialitate.

Subțierea firelor de păr

Acesta este unul dintre cele mai întâlnit, dar și ignorat simptom, în același timp. Poate afecta atât sprâncenele, cât și podoaba capilară, afectând ciclul de creștere al părului. De asemenea, și căderea masivă a părului poate fi un semn, din cauza lipsei hormonilor care fac părul să fie rezistent.

Dereglări ale ciclului menstrual

Dacă sunt luni în care menstruația apare mai devreme sau mai târziu decât se întâmpla în mod normal, fiind însoțită și de un flux abundent, acest lucru se poate întâmpla din cauza glandei tiroide care nu funcționează corespunzător. De aceea, este recomandat să mergi cât mai curând la consultul unui medic ginecolog.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »