Familia ta / Discutii intre mamici »

Cu sau fără fular la gurița copilului?

Autor: Dorina Novac | 27 December, 14:00 | 0 comentarii

În perioada rece a anului, încerci prin toate metodele posibile să îți protejezi copilul de răceală. Astfel, fularul legat la guriță este un obicei întâlnit des în rândul părinților. 


Ei bine, fularul pus peste gura şi nasul copilului îi va face mai mult rău decât bine. Fularul creează o zonă caldă, iar în combinaţie cu respiraţia copilului va forma un mediu umed şi cald, perfect pentru înmulţirea viruşilor şi bacteriilor.
 
De asemenea, astuparea năsucului obligă copilul să respire pe guriță, așa încât copilul tău va inhala direct aer rece, care nu apucă să fie încălzit de „filtrul” nazal.
 
Tot mediul umed şi cald din jurul gurii copilului va duce la apariţia unor iritaţii, manifestate prin bubiţe şi eczeme.
 
În a doua și a treia zi de ieşit cu fularul la gură, aceste iritaţii se vor complica şi îi pot provoca un adevărat chin micuțului.
 
Îmbracă-l corect
 
La temperaturi scăzute copilul trebuie să aibă extremităţile calde. Astfel, copilul trebuie să poarte încălțăminte confortabilă și caldă. Un număr mai mare, dar şi unul mai mic la încălțăminte va duce la îngheţarea picioarelor copilului.
 
Copilul nu trebuie înfofolit. Un maieu, o bluză cu mânecă lungă şi un pulovăr subţire îi vor fi de ajuns pe sub o haină călduroasă de iarnă.
 
Plimbări în timpul prânzului
 
Copiii mici trebuie obișnuiți treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare în jurul prânzului, când aerul e mai cald și are mai multă putere să încălzească. În prima zi poți sta doar câteva minute, apoi poți mări durata treptat, până la o jumătate de oră - o oră, daca gerul nu e prea aspru.
 
Cu cât ai tendința să fii mai protectivă, cu atât micuțul va fi mai sensibil și mai susceptibil de a contracta diverse infecții.
 
Află AICI cum lupți cu dependența de dulce la copii!
 
În prima lună de viață sunt recomandate plimbările la aer liber cu copilul doar dacă temperatura aerului ajunge la +5 grade C și mai mult. De la 1 lună până la 3 luni, optează pentru plimbările la temperaturi cu plus.
 
Dacă sunt temperaturi extreme, de sub -25 de grade, amână plimbarea pentru a doua zi. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »