Stil de viata&dieta / Diete »

Cu acestea ai șanse mari să scapi de kilogramele în plus!

Autor: Daniela Purcaru | 05 June, 13:40 | 0 comentarii

Gimnastica și masajul cu uleiuri esențiale sunt doar câteva dintre modurile simple prin care să-ți ușurezi efortul de a slăbi.


Uleiuri esenţiale de lămâie sau salvie

Uleiurile esenţiale de lămâie, cedru, chiparos sau salvie combat retenția de apă și îmbunătăţesc drenajul de la suprafaţa pielii. De asemenea, ajută la arderea caloriilor. Poţi să faci un amestec din acestea. Pune câteva picături din fiecare, apoi masează picioarele cu acest amestec, începând de la glezne până la genunchi.

Ierburi aromatice și condimente

Plantele care favoizează topirea grăsimilor din corp în mod natural sunt pătrunjelul, păpădia, coriandrul, seminţele de schinduf. Acestea ajută și la prevenirea stagnării depunerilor de grăsimi. Din oricare dintre aceste plante poţi face infuzii. Foloseşte câte 2 linguriţe de plantă la o cană de apă fiartă.

Exerciții fizice potrivite

Gimnastica, mai ales mişcarea numită „joc de glezne”, te ajută să slăbeşti mai repede, deoacere îmbunătățește circulaţia sângelui și elimină toxinele. Desculţ, cu picioarele aşezate unul lângă altul, te susţii cu braţele de spătarul unui scaun, ridici călcâiul unui picior, apoi îl laşi în jos, după care repeţi mişcarea cu celălalt picior. Sunt recomandate 3 repetări a câte 10-20 de ridicări pentru fiecare picior.

Citește și: La ce ajută drenajul limfatic

Drenaj limfatic

Metoda constă în presarea coapselor, genunchilor, gambelor şi gleznelor, acţionându-se asupra lanţului de ganglioni limfatici. Celulele adipoase sunt puse în mişcare. În acest fel, se împiedică stagnarea lor în ţesuturi și corpul este stimulat să elimine toxinele. O şedinţă de drenaj limfatic durează aproximativ o jumătate de oră, iar pentru a se obţine rezultatele dorite, sunt recomandate două şedinţe pe săptămână, timp de o lună.

Masaj

Masajul anticelulitic viguros favorizează topirea grăsimilor acumulate în ţesuturi. Este o tehnică dureroasă, pentru că implică masarea în profunzime a abdomenului, feselor, şoldurilor şi picioarelor prin ciupituri uşoare şi frământări. În ciuda acestui fapt, este o soluţie care dă rezultate vizibile, cu atât mai mult dacă masajul este realizat de un maseur profesionist. Pentru eficienţă maximă, se aplică pe piele creme speciale, care sporesc efectul anticelulită.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »