Remedii naturiste / Terapii complementare »

Cromoterapia alungă melancolia

Autor: Raluca Cocriş | 26 March, 16:23 | 1 comentariu

Supranumită medicina trecutului, a prezentului şi a viitorului, cromoterapia poate să restabilească echilibrul emoţional şi de la nivel psihologic. Terapia care apelează la ajutorul culorilor poate să asigure buna funcţionare a glandelor, echilibrând întreg organismul.


Nu mai este un secret faptul că terapia prin culori poate fi extrem de eficientă în caz de anxietate, căderi nervoase, lipsa poftei de mâncare sau chiar depresie.

Unele dintre culori au rolul de a stimula activitatea biologică a organismului, în timp ce altele o „domolesc“.

O astfel de terapie este mai mult decât benefică în lunile de toamnă şi de primăvară, când psihicul este afectat de scăderea perioadei cu lumină solară.

Acest fapt duce la apariţia, printre altele, a melancoliei, indispoziţiilor şi a stărilor depresive.

Fiecare culoare contribuie la stimularea sistemului nervos şi poate duce la creşterea sau la scăderea tensiunii, dar şi a problemelor de respiraţie. De asemenea, culorile pot regla rata pulsului.

Cromoterapeuţii recomandă nuanţele de galben, portocaliu şi roşu, dacă eşti prea „moale“ şi suferi de o uşoară depresie. Îţi vor încărca bateriile, pentru că au capacitate de a stimula sistemul nervos.

La polul opus se situează nuanţele de verde şi albastru, care au proprietăţi de calmare şi de restabilire a echilibrului psihologic.

Terapia cu lumină colorată poate fi practicată prin contact vizual, întrucât, nu toată lumina care pătrunde în ochi este destinată vederii, spun specialiştii în cromoterapie.

20% din aceasta trece de retină şi merge spre hipotalamus şi apoi în creier.

 

Cei şapte centri de forţă (chakre) din corp


1.    Violetul te ajută să te orientezi în spaţiu. Culoarea violet „ajunge“ la glanda pineală, activează capacitatea de orientare şi întăreşte personalitatea şi simţul autorităţii.


2.    Indigo te face mai înţelegător/oare. Nuanţa indigo are efect asupra glandei pituitară. Această culoare este responsabilă de activitatea conştiinţei şi a puterii de înţelegere.


3.    Albastru este asociat cu glanda tiroidă. Culoarea albastru te ajută să te exprimi mai bine şi să fii mai receptiv la tot ceea ce se întâmplă şi ceea ce se discută în jurul tău.


4.    Verdele este culoarea inimii şi a timusului. Nuanţele de verde au un rol important în conştientizarea sentimentului de iubire şi a celui de acceptare.


5.    Galbenul stimulează activitatea pancreasului şi a glandelor suprarenale. Această nuanţă poate mări gradul de inteligenţă la cel care face terapie cu galben şi îi poate creşte puterea de a ţine sub control lucrurile.


6.    Portocaliul este culoarea splinei. Potrivit terapiei prin culori, nuanţa „orange“ nu doar că reglează activitatea splinei, dar contribuie la dezvoltarea sentimentelor pozitive, precum sunt cele de plăcere.


7.    Roşu este culoarea ovarelor. Nuanţa această îţi dă un sentiment puternic de încredere în forţele proprii şi creşte capacitatea de supravieţuire.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cultivarea Ciupercilor | 27 March 2013, 14:32
Cum Sa Castigi 9000 lei Lunar Cultivand Ciuperci intr-un spatiu de numai 80 mp? Iata cum AFACEREA TA cu CIUPERCI devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce la o mirco ferma de 80 mp peste 23000 EURO pe an . Detalii pe: www.cultivareaciupercilor.ro
Adauga un comentariu »